Index Vakbarát Hírportál

Ez már az új vagy a régi Luis Suarez Barca-meze?

2014. július 7., hétfő 20:46

Botrányosan fejezte be vb-szereplését az uruguayi Luis Suarez, akit harapása miatt küldtek haza a világbajnokságról. Azóta is címlapokon van, mivel úgy tudni, a Barcelona le akarja igazolni a Liverpooltól úgy 85 millió euróért.

Külföldön már van is olyan üzlet, ahol tényként kezelik a klubváltását, és árulják a 9-es számú, nevével ellátott új Barcelona-mezt.

Nem tudni, honnan a tuti infó, de a bolt akkor sem csinált ostobaságot, ha Luis Suarezt végül nem szerzi meg a Barca, ugyanis a klubnak mintegy 60 éve volt már egy Luis Suarez nevű futballistája.

Ráadásul nem is akármilyen, teljes nevén Luis Suarez Miramontes - második családnevét sosem használta - 1954 és 1961 között több mint 80 gólt rúgott a Barcában, és 1960-ban az egyesület futballistájaként nyerte el az Aranylabdát. 61-ben aztán átment az Interbe, és nyert két BEK-et.

Sőt, még a számmal sem tévednek nagyot a kereskedők, mert bár a most 79 éves Luis Suarez irányító középpályásféle volt, és általában a 11-esben játszott, Kubala László hiányában előfordulhatott, hogy ő viselte a 9-est.

Kubala mellett csapattársa volt természetesen Czibor és Kocsis is abban a Barcelonában.

Rovatok