Index Vakbarát Hírportál

Fegyelmi a harapós Suarez ellen

2014. június 25., szerda 08:05 | aznap frissítve

A FIFA fegyelmi eljárást indított Luis Suárez ellen a szabáylok nyilvánvaló megsértése miatt, írja közleményében a szövetség. Az uruguayi csatár beleharapott olasz Giorgio Chiellini vállába kedden az Olaszországgal játszott mérkőzésen. A szövetség szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak, akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.

A közlemény szerint a játékosnak és az uruguayi szövetségnek még szerdán, közép-európai idő szerint este tíz óráig lehetősége van ismertetnie a FIFA-val saját álláspontját, és eljuttatnia a nemzetközi szövetséghez bármely olyan dokumentumot, amelyet az esethez tartozónak gondol. 

Suarez és Chiellini a 16-oson belül támadtak egymásnak, Suarez harapott, Chiellini erre visszacsapott, mindketten fetrengtek az eset után, a játékvezető nem büntette egyiküket sem, noha az olasz meg is mutatta a harapásnyomokat a játékvezetőnek.

Suarez a meccs után azt mondta, „a 16-oson belül megesik az ilyesmi. Test test ellen, mellkas váll ellen küzdöttünk, belekapott a szemembe."

Rovatok