Index Vakbarát Hírportál

Majd' 40 fok volt, muszáj volt inni

2014. június 29., vasárnap 21:35

A hollandok szövetségi kapitánya, Louis van Gaal már a Mexikó elleni nyolcaddöntő előtt arról beszélt, döntő jelentőségű lehet, hogyan tudják majd pótolni a játékosok a melegben a folyadékveszteséget. A FIFA már a mérkőzés előtt eldöntötte, hogy a félidőkben nagyjából fél óra játék után lesz lehetőségük inni a játékosoknak.

A vb-n már eddig is volt ivószünet, de most először már előre bejelentették. Pedro Proenca játékvezető az első félidőben a 32. percben rendelte el. Bő három percük volt a játékosoknak a folyadékpótlásra és maguk lehűtésére. Szerencsére a kispadok a fortalezai stadion árnyékos oldalán voltak. A második félidőben is a 30. percben frissíthettek a futballisták.

A helyi idő szerint 13 órakor kezdődő meccsen legalább harminc fok volt, egyes jelentések szerint volt olyan pontja a stadionnak, ahol 38,8 Celsiust mértek. Nem is volt véletlen, hogy a napnak jobban kitett lelátók közel sem teltek meg.

A FIFA kötelezően nem rendelt el a 64 meccsre ivószünetet, mindegyik külön elbírálás alá esik. 32 foknál húzták meg azt a határt, ahol muszáj lehetőséget adni a játékosoknak a folyadékpótlásra. A rá fordított három percet természetesen hozzá kell adniuk a bíróknak a rendes játékidőhöz.

Rovatok