Index Vakbarát Hírportál

Brutális kiütésre készülnek a franciák

2014. június 15., vasárnap 17:41

Franciaország az elmúlt három vb-n nem igazán vette komolyan a csoportmérkőzéseket, 2002-ben és 2010-ben is csúnyán lebőgtek, 2006-ban pedig végül úgy verekedték el magukat a második helyig, hogy a csoportban csak egyet nyertek - ez az egyetlen győzelmük az elmúlt kilenc csoportmeccsen világbajnokságokon.

Persze Honduras mérlege sem sokkal jobb, az előző világbajnokságon ők is csak egy pontot szereztek - Svájc ellen, de senki nem várta, hogy megszerzik első vb-győzelmüket. A franciáknak tehát kötelező a győzelem, még úgy is, hogy Franck Ribery, aki a selejtező alatt messze a legeredményesebbjük volt, nem lehet a pályán, hiszen hátsérülése miatt a keretbe sem került be.

Didier Deschamps több módon is pótolhatja őt: Karim Benzema játszhat a balon, hogy Olivier Giroud legyen a csatár, de az sem kizárt, hogy a Real-támadó kerül középre és Antoine Griezmann kezdhet a szélen Mathieu Valbuenával ellentétes oldalon.

Amikor a Bayern szélsője kikerült a keretből, sokan aggódni kezdtek a franciákért, akik Jamacia 8-0-s kiütésével feleltek erre - összességében az ukránok elleni pótselejtező első meccsén elszenvedett 0-2 óta már 18-1 a gólarányuk 5 meccsen, vagyis vitathatatlanul ők érkeztek az egyik legjobb formában Brazíliába.

Ipari kémkedés

Felmerült viszont pár kérdés arról, hogy mennyire készültek fel az ellenfelükből, miután két játékosuk a cserekapus Stephane Ruffier és a cserecsatár Loic Remy összesen egy játékost tudott megnevezni következő ellenfelüktől hosszas nyűglődés után az egyik sajtótájékoztatón.

Persze a győzelemhez fontosabb, hogy a taktika menjen és ne az ellenfelek neve, a franciák edzésére pedig valaki bekukkantott egy drónnal - lehet, hogy pont Honduras készült így, hogy kiegyenlítse kicsit az esélyeket a két fél között.

A szövetségi kapitányuk, Luis Suarez mindenesetre nagyon titkolózik, azt sem mondta meg, hogy 4-4-2-t, vagy éppen 4-4-1-1-et akarnak játszani, viszont vélhetően a legjobbjai, Carlos Costly, Jerry Bengston és Bryan Beckeles nem maradnak ki a kezdőből, bárhogy is álljanak fel.

Honduras négy éve egyetlen gólt sem szerzett, így már egy döntetlen is legalább akkora meglepetésnek számítana tőlük, mint amikor Costa Rica tegnap megverte Uruguayt, de idén majdhogynem több volt a meglepetés eddig, mint legutóbb ennyi idő alatt a gól, úgyhogy ne írjunk le senkit. A két csapat még sosem találkozott egymással sem vb-n, sem azon kívül, így nem lesznek megtorolandó sérelmek a múltból este 9-kor.

Rovatok