Index Vakbarát Hírportál

Godin válla és Marchisio kiállítása ejtette ki Olaszországot

2014. június 24., kedd 20:22

Nem jött össze a 0-0 az olaszoknak, nem bírták ki 10 emberrel Uruguay ellen, így ők is mennek haza a világbajnokságról. A bíró szigorú volt a piros lappal, Suareznek viszont nem osztotta ki, mert nem látta, hogy a csatár ismét harapott.

0-0-ás továbbjutásra készült Olaszország Uruguay ellen a D csoportban, ami a 3-5-2-es vagy az 5-3-2-es kezdőfelállásból ugyan nem volt teljesen egyértelmű, de az első félidőből az lett. Nem igen támadtak a meccsen, Uruguay féken tartására figyeltek, így a vb eddigi egyik legunalmasabb félidejét produkálták a csapatok.

Balotelli sárgája volt az egyetlen esemény, Pereirát rúgta fejen felugrás közben, így kiírta magát a nyolcaddöntőről.

balotelli ninja italy vs Uruguay

Cesare Prandelli szövetségi kapitány nem is küldte ki a második félidőre sztárcsatárát, a középpályás Parolo állt a helyére, így az olaszok egy csatárral maradtak.

Uruguay szűk egy óra után kezdett éledezni, Christian Rodriguez már nagy helyzetben lőtt mellé, az ötös sarkán nem találta el külsővel a labdát.

Az 59. percben Marchisiót talpalásért küldte le a bíró, ami igen szigorú döntés volt, mert az olasz egyszerűen elkésett, és nem nagy erővel lépett oda.

Claudio Marchisio Red Card vs Uruguay

Prandelli csak 10 perc múlva reagált, másik csatára, Immobile le, Cassano be, majd a 75.-ben lehozta Verrattit is, jött Thiago Motta: mindössze két támadóbb középpályást hagyott meg, Cassanót és Pirlót - szupervédekezéssel próbálta kihúzni a 0-0-t.

Nem jött össze, mert az Atleticóban annyi fontos fejesgólt szerző Diego Godin egy szögletet újra befejelt tíz perccel a vége előtt.

Diego Godin fejes gólja - Italy vs Uruguay 0-1

Uruguay nem csak ennek örülhetett, hanem hogy ekkor még pályán tudhatta Luis Suarezt, aki egy szöglet előtt vállon harapta Giorgio Chiellinit.

Suarez bites Chiellini

Az olasz ugyan mutogatta a fognyomokat a bírónak, de mivel az nem látta az esetet, nem adott pirosat. Suarez ezzel persze bizonyította, semmit nem változott, egy éve a Premier League-ben a chelsea-s Braniszlav Ivanovicsot harapta meg, amiért utólag 10 meccsre eltiltották, pár évvel korábban, még az Ajaxban szintén harapott, akkor az hét meccsébe került.

Az olaszoknak negyedórájuk maradt, hogy csatár nélkül, két támadóval szerezzenek egy gólt, ám ehhez Pirlo centikkel mellé menő szabadrúgásánál jártak a legközelebb. Uruguay több gólt is rúghatott volna kontrából, de Suarez olyan buta volt, hogy kettő az egyben nem passzolta le a labdát ziccerben álló társának.

Ez is belefért, a vége 1-0 és uruguayi továbbjutás, az olaszok is befejezték a világbajnokságot.

Rovatok