Index Vakbarát Hírportál

Túl szép lenne 5-0-s félidő a vb-döntőben

2014. július 11., péntek 18:20

A német csatár, Thomas Müller két nappal a döntő előtt megjelent a nyilvánosság előtt, és megosztotta a gondolatait.

„Nincs nagyobb meccs az ember életében egy vb-döntőnél, természetesen én is így készülök. Szoros meccs lesz, biztos vagyok benne. Túl szép lenne, ha megint ötgólos előnnyel mennénk a szünetre” - mondta jókedvűen, és visszautalva a brazilok elleni 7-1-es elődöntőre.

„Hátulról építkezve kell az utat keresnünk a gólhoz a fináléban. Nyugodtan és türelmesen kell játszanunk. Ha minden kötél szakad, akár egy pontrúgás után is megszerezhetjük a vezetést. B-tervnek ez sem rossz” - jelentette ki az eddig öt gólt szerző csatár, akinek még egy találat kell, hogy a kolumbiai James Rodriguezzel együtt a legeredményesebb legyen.

A németek a franciák ellen egy szabadrúgásból, a brazilokkal szemben pedig egy szögletből szereztek vezetést. Előbb Hummels, az elődöntőben pedig épp ő volt eredményes.

„Én még nem veszítettem Messivel szemben, ez semmiképp sem rossz előjel” - mosolygott a Bayern 24 éves játékosa.

A négy évvel ezelőtti 4-0-s negyeddöntőben is játszott - az övé volt a vezető gól a harmadik  percben -, míg a Bayernnel 4-0-ra és 3-0-ra verték a Barcelonát a 2013-as BL-elődöntőben. A két meccsen hármat vágott a hétből.

„Csordultig önbizalommal várjuk a meccset, szeretnénk végre címet nyerni Németországnak, és úgy hazamenni” - összegzett velősen Philipp Lahm.

Rovatok