Index Vakbarát Hírportál

Krul zseni a 11-eseknél, de nem lesz kezdő

2014. július 6., vasárnap 09:00

Hollandia hosszabbítás és 11-esek után győzte le Costa Ricát, és került a legjobb négy közé a világbajnokságon. A jobb, a meccset végigtámadó csapat jutott tovább, ebben a meccs szereplői is egyetértettek.

„A csapatszellemet és az egységet tekintve ez a legjobb csapat, amivel valaha dolgoztam. Jobbak voltunk, győzelmet érdemeltünk. Nem tudom a labdabirtoklási arányt, nem tudom, hány helyzetünk volt, hány kapufát lőttünk, úgyis csak a gólok számítanak" - mondta Louis van Gaal.

Netherlands VS Costa Rica 0-0 Highlights And Full Penalties 4-3

A holland kapitány elárulta, gyakorolták a büntetőket, és ez hasznukra vált. „Ha valamit begyakorolsz, élesben is jobban sikerül majd. Mondtam Krulnak, hogy őt viszem be a 11-esekre. Cillessen nem tudta, hogy lehozom, nem akartam megzavarni, nehogy ne a meccsre koncentráljon. Nem is kérdés, hogy az elődöntőben is Cillessen lesz a kezdő, de most Krul volt a jobb döntés, és ezt be is bizonyította a büntetőknél, kettőt megfogott" - mesélte el annak a hátterét, hogy miért cserélt kapust közvetlenül a hosszabbítás lefújása előtt.

„Krullal kielemeztük Costa Rica görögök elleni büntetőit, ezért volt, hogy mindig jó irányba vetődött. Már a 90 perc lefújása előtt eldöntöttem, hogy ha 11-esek lesznek, becserélem őt."

A Costa Rica-i  kapitány mérleget vont a kiesés után. „Fájdalmas a kiesés, de boldogok vagyunk. Nem sokan hittek bennünk, de sok csodálatos pillanatunk volt a világbajnokságon. Veretlenül megyünk haza, pedig futball-nagyhatalmakkal játszottunk" - lelkesedett Jorge Luis Pinto, aztán rátért a hollandokra.

„Meccsben voltunk a hollandokkal, szervezetten, jó taktikával, jó futballt játszottunk, jó benyomást tettünk a nézőkre. Büszke vagyok a játékosaimra, és az országra."

Keylor Navas, a kiesett csapat végig káprázatosan védő kapusa sem volt elkeseredett. „Emelt fővel távozunk, hatalmas kaland volt a világbajnokság. Mindent megtettünk, mindent kiadtunk magunkból. Veszíteni senki sem szeret, de mi egy meccset sem veszítettünk el."

Rovatok