Index Vakbarát Hírportál

Meglehet az ecuadori csoda?

2014. június 21., szombat 02:07

Váratlan lehetőséghez jutott Honduras és Ecuador az E csoportban, miután a francia válogatott 5-2-re legyőzte Svájcot. A továbbjutáshoz viszont az is kell, hogy kettejük közül az egyik sokkal elszántabb legyen, és legyőzze ellenfelét (1-2).

Ennek megfelelően estek egymásnak, A. Valenciát például három másodperc után letarolták, de ismerve Honduras habitusát, ez egyáltalán nem volt meglepő. A csapatok távoli lövésekkel próbáltak előnyhöz jutni, de az első száz százalékos gólhelyzetre a 20. percig kellett várni, akkor Enner Valencia lépett ki a lesvonalon, mellel vette maga elé a labdát és futtából 15 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt. 

Honduras is aktív volt, de E. Valencia volt a veszélyes egészen a 31. percig, amikor egy ecuadori védelmi hiba után Costly elé pattant a labda, amit 18 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Honduras 511 vb-perc után lőtt gólt a világbajnokságokon.

Nem sokáig tartotta előnyét a hondurasi csapat, Paredes lőtte kapura 23 méterről, borzasztóan, ráadásul beleért egy védő is, így viszont a hosszún érkező Enner Valencia érkezett, aki közelről bele tudott kotorni, ezzel második vb-gólját szerezte.

A meccs embere: Enner Valencia

A félidő előtt összesűrűsödtek az események, előbb Bernárdez lőtt 35 méterről, bombaerős szabadrúgását az ecuadori kapus öklözni tudta oldalra, majd Bengtsonról pattan be a labda a kapuba, a partjelző gólt ítélt, de az ausztrál  bíró nem adta meg, mivel les is és kéz is volt.

2. félidő

Az 59. percben Caicedo tört be a hondurasi 16-oson belülre, akasztották, lépett még kettőt, mielőtt összeesett, ez viszont ahhoz volt elég, hogy a játékvezető szögletet és ne tizenegyest ítéljen, pedig büntető lett volna a korrekt ítélet. 

Hat perccel később a bal oldalról a 11-es pont magasságából rúghattak szabadrúgást az ecuadoriak, végül ballal jött a beívelés a hosszún ismét Enner Valencia érkezett, öt méterről befejelte.

Statisztika:

A mérkőzésen ezután még volt két meg nem adott gól, egy Hondurasnak, les miatt nem adták meg, majd a meccs végén A. Valencia szerzett a mezőnyben gólt, kézzel ért a labdához, befutott a büntetőterületre, középre adott, E. Valencia bevágta. 

Ecuador fordításával 3 pontos ő is, Honduras 0 ponttal áll a csoport végén.

Na és tudják, hogyan esne még ki így is Franciaország? Ha az utolsó fordulóban 4-0-ra kikapna Ecuadortól, miközben Svájc 5-0-ra verné Hondurast. Ne fogadjanak rá nagy pénzzel.

Rovatok