Index Vakbarát Hírportál

Túl jól védett az USA kapusa, pisilni vitték

2014. július 3., csütörtök 09:38

Tim Howard nemzeti hős lett az Egyesült Államokban a Belgium elleni nyolcaddöntő után, hiába estek ki, csapata legjobbja volt, vb-rekordot érő 16 védést mutatott be. Aztán kiderült, hogy a FIFA véletlenszerűen pont őt választotta ki doppingtesztre.

A mérkőzések után csapatonként két futballistát szokott tesztelni a FIFA, a játékosoknak vizeletmintát kell adniuk. „Nem tudtam a csapat után menni az öltözőbe, mert megint rögtön elvittek doppingtesztre. Mire visszatértem, már nagy volt a csönd, néhányan sírtak, mások csak csendben ültek" - mesélte a kapus, akinek egyébként az édesanyja magyar.

Utána azzal poénkodott az ESPN-nek adott interjúban, hogy talán a tizedik vagy a tizenegyedik védése után döntött úgy a FIFA, hogy elviszi.

Nem először gyanús a FIFA véletlenszerűnek mondott kiválasztási rendszere, amikor a meglepetéscsapat Costa Rica megverte Angliát 1-0-ra, akkor hét játékosuktól kértek vizeletmintát, az volt a hivatalos magyarázat, hogy nem tesztelték őket a világbajnokság előtt. 

A harmincöt éves Howardot arról is megkérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a 2018-as világbajnokságon is ő álljon az amerikai válogatott kapujában. „Egy bárban akarok ülni, és szétlocsolni a söröm, amikor Jozy Altidore gólokat rúg. Őszintén szólva, nem tudom. Még mindig a történtek hatása alatt vagyok, megvárom, amíg leülepednek az élmények, aztán beszélek néhány fontos emberrel, és meghozom a döntést a folytatásról". 

Rovatok