Index Vakbarát Hírportál

Anglia így menekülhet meg a szégyentől

2014. június 20., péntek 08:56

Anglia két meccséből kettőt veszített, jelenleg nulla ponttal utolsó a futball-világbajnokság D csoportjában, a hasonlóan teljesítő spanyolokkal szemben mégis van esélye továbbjutni a legjobb 16 közé. Nézzük, mi kell ehhez!

A D csoportban még csak másfél forduló ment le, Olaszország pénteken játssza Costa Ricával második meccsét. Ha döntetlenezne, a most két hárompontos csapat, akkor Anglia már semmiben sem reménykedhet, ha az utolsó fordulóban győzne is, akkor is csak csoportharmadik lehet.

Ebben dolog biztos, az utolsó körben Angliának mindenképpen meg kell vernie majd Costa Ricát, de nemcsak Rooney-ékon múlik a továbbjutás. Az olaszok nyújthatnak mentőövet nekik, nem véletlen, hogy Mario Balotelli máris egy királynői csókra tart igényt.

Ha Olaszország megnyeri mindkét hátralévő meccsét, veri Costa Ricát és majd Uruguayt is, akkor kilenc ponttal csoportelső lesz, így a második helyre akár három ponttal is be lehet majd futni. Angliának így csak arra kellene figyelnie, hogy jobb gólkülönbsége legyen a másik két csapaténál. Uruguaynak ez jelenleg mínusz egy, míg Costa Ricának plusz kettő.

Ha Olaszország bármelyik meccsén is pontot vagy pontokat veszít, akkor Anglia elszáll, és 1958 után először esne ki már a csoportkörben.

Rovatok