Index Vakbarát Hírportál

Így zajlott Robben életének nagy gesztusa

2014. július 1., kedd 17:27

Eddig nem látott felvétel jelent meg a Mexikó-Hollandia-nyolcaddöntőt eldöntő tizenegyest megelőző jelenetről, mikor Arjen Robben elesett a mexikói tizenhatoson belül a 92. percben, és büntetőt harcolt ki csapatának. 

A mérkőzésen külön kamerát állítottak Robbenre, a felvételen látni lehet, amikor odaadja a labdát csapattársának, Huntelaarnak. Huntelaar a meccs után elmondta, a tizenegyest kiharcoló bayernes megkérdezte tőle, akarja-e rúgni a büntetőt. Robben a kérdés után rögtön a csatár kezébe nyomta a labdát. 

A tizenegyes elvégzése előtt még több mexikói is megtalálta Robbent, mutogatták neki, hogy feldobta magát, persze a legjobban a hibázó Marquez volt kiakadva, többször is odament a hollandhoz, még a csapatkapitányi karszalagra is mutogat. Korábban a spanyol bajnokságban többször is találkoztak, amikor Marquez a Barcelona, Robben pedig a Real Madrid játékosa volt. 

Robben nagy gesztusa

Huntelaar bevágta a tizenegyest, a hollandok rohantak örülni a gólnak, Robben csak odasétált, Huntelaar majdnem elment mellette, aztán később már megölelgették egymást. 

A tizenegyest kiharcoló holland később bocsánatot kért egyik tizenhatoson kívüli műesése miatt, míg a mexikóiak a játékvezetőt vették elő, mert a bírók nem először tévedtek a kárukra. Hollandia a negyeddöntőben Costa Ricával találkozik majd. 

Rovatok