Index Vakbarát Hírportál

Messiék történelmi egykapuzással folytatják

2014. június 21., szombat 15:48

„Ez lesz az ország futballtörténetének legnagyobb és legfontosabb mérkőzése" - így vezette fel az Argentína elleni szombati esti mérkőzést Irán szövetségi kapitánya, a portugál Carlos Queiroz.

Messiéknek elég egy győzelem, hogy a nyolcaddöntőbe jussanak, és a spanyolok és az angolok kiesése után végre megbarátkozzanak azzal, hogy a torna egyik esélyes csapatának számítanak, még ha a bosnyákok ellen 2-1-re megnyert első mérkőzésen nem is ment minden rendben.

A csapat a szünetben állt át az 3-5-2-ről a Messinek jobban fekvő 4-3-3-ra, állítólag volt is egy kis súrlódás a Barcelona-sztár és a Alejandro Sabella szövetségi kapitány között, de ezt később több futballista is tagadta.

A védelemmel sem volt minden rendben az első mérkőzésen, de az irániak ellen aligha ezzel lesz probléma, inkább türelemjáték várható, ha nem szereznek rögtön az elején gólt a betömörülő Irán ellen. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy argentinok pár klasszissal jobb támadókkal rendelkeznek, mint Nigéria, akik ellen ikszelt Queiroz csapata. Területük nem nagyon lesz, így sok múlik majd Messi, Agüero és Higuain kreativitásán, az szinte biztosra vehető, hogy egykapuzás lesz, az irániak már Nigéria ellen is csak harminchat százalékban birtokolták a labdát.

Queiroz zokon is vette, hogy a Nigéria elleni eseménytelen 0-0 után többen csapatának ugrottak, mennyire unalmas mérkőzést játszottak, azt mondta, nekik és az országnak óriási siker volt a pontszerzés, azok után, hogy nehézségeik voltak a felkészüléssel. 

Argentína valószínűleg most egyből 4-3-3-mal megy neki ellenfelének, és a hírek szerint Higuaín is kezdeni fog, Di Mariának sincsenek már fájdalmai, ő is bevethető. Ha hamar fel tudják törni az irániak védelmét, akkor simán megszórhatják ellenfelüket, a padról bejövők is hozzátehetik magukét. 

A két csapat még nem játszott egymással világbajnokságon, ha most az argentinok behúzzák a mérkőzést, akkor már nézhetnek a csoporton túl is. Ha az élén végeznek, akkor az E csoport második helyezettjét kapják meg a nyolcaddöntőben, erre még Svájcnak és Ecuadornak van esélye. 

Az irániak egy dologban reménykedhetnek, tizenhat éve ezen a napon verték meg az Egyesült Államokat az 1998-as francia világbajnokságon, a csoportban 2-1-re nyertek, igaz, egyikük sem ment tovább. 

Rovatok