Index Vakbarát Hírportál

Pepés hülyeség rántotta magával Kamerunt

2014. június 19., csütörtök 01:50

1-0-ra ment Horvátország, amikor Alex Song iszonyú buta faultjával kiállíttatta magát. 4-0 lett a vége, Kamerun kiesett, a horvátok a továbbjutásért játszhatnak Mexikóval.

A brazil-mexikói iksz után az A csoport két nyeretlen csapata találkozott, a horvátok simán verték Kamerunt, és kedvező helyzetbe kerültek az utolsó körre.

Az afrikaiak szépen és lendületesen kezdtek, de a horvátok amikor először végigvittek egy támadást, góllal is fejezték be. Mandzukic elől pont Perisichez tisztáztak, a jobbösszekötő helyére, a támadó pedig zseniálisam adott középre, így Olic élete egyik legkönnyebb gólját szerezte öt méterről.

A horvátok fölénybe kerültek, uralták a meccset, de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A 40. percben így is eldőlt a meccs. Egy horvát kontra indult, amikor Mandzukicot, aki második vonalból követte az akciót, tehát a labda sem volt nála, hátba vágta az utána futó Alex Song. Nem tudni, mitől borult el a barcás, de könyökkel egyértelműen hátba verte ellenfelét. A bíró nem habozott, jött az egyből piros. Nagyjából olyan hülye kiállítás volt, mint a portugál Pepéé a németek ellen.

A fordulás után 3 perccel máris kihasználta az emberelőnyt Horvátország. A kameruni kapus épp Perisichez rúgta a labdát a felezővonalra, a ballábas hátvéd átvette, megindult, lerázta védőjét, elsprintelt az ötösig, ott középre nézett, és mivel látta, hogy bent Mandzukic nem megjátszható, viszont Itandje kapus erre számít, és elmegy a hosszúra, higgadtan a rövidbe helyezett.

Negyedóra múlva jött a következő, az első meccs eltiltásából visszatérő Mandzukic Pranjic szögletét bólintotta a kapuba.

A horvátok akkor alakítottak ki helyzetet, amikor csak akartak, folyamatosan veszélyben volt a kameruni kapu, de érdekes mód a horvát is, mert a nagy előny tudatában könnyelművé váltak az európaiak, és kontrázhatott az ellenfél. Az összes helyzetüket ellövöldözték persze Eto'o csapattársai. (A szupersztárjuk nem játszhatott sérülés miatt, a padról biztatta a többieket.)

Tíz perc kellett a következőhöz. Az épp csak beállt Eduardo csavart, Itandje a gyenge és helyezetlen lövést épp Mandzukic elé ütötte ki, aki könnyedén rúgta be a kapuba úgy hat méterről. Még Olicnál is könnyebb dolga volt.

Kamerun kiesett két meccs után, Spanyolország és Ausztrália után szintén két meccs után eldőlt a sorsa, utolsó mérkőzése tét nélküli. Horvátország a négypontos Mexikóval játszik, és ha győz, továbbjut.

Rovatok