Index Vakbarát Hírportál

Eto'óék nem indultak el Brazíliába a vb-re

2014. június 8., vasárnap 12:34

Nem szálltak fel a Brazíliába tartó különgépre a kameruni válogatott játékosai, akik továbbra sem tudtak megegyezni a helyi szövetséggel a világbajnokságon nyerhető prémium összegéről, ezért maradtak otthon - írja a L'Equipe.

A válogatott már május végén is sztrájkolt - ezt rövid időre megszakították, hogy lejátsszák a Németország elleni felkészülési meccset június elsején, majd hat nappal később Moldova ellen is kiálltak, ám a lefújás után egyből tüntetésbe kezdtek.

A szombati meccsen a játékosok megtagadták, hogy a miniszterelnök előtt felvonják a nemzeti zászlót, ezzel jelezve tiltakozásukat a szerintük túl alacsony bónusz ellen, és képesek akár az utolsó pillanatig is kivárni az utazással.

12 éve, a Japán és Dél-Korea által közösen rendezett vb előtt hasonló fordult elő a kameruni csapattal, ám akkor végül sikerült megegyezniük a szövetséggel, de a kései indulás meglátszott a játékukon, és nem jutottak tovább a csoportjukból.

A hasonló esetek nem ritkák az afrikai válogatottaknál, ahol általában az a játékosok fő problémája, hogy a helyi szövetségek kapják meg a bónuszt a FIFA-tól, ám hozzájuk csak annak töredéke jut el, ezért azt szeretnék elérni, hogy a prémiumot egyből a válogatott tagjai kapják a FIFA-tól.

Rovatok