Index Vakbarát Hírportál

Két hete megmondtuk, így alakul a vb

2014. július 10., csütörtök 10:53

Azt írtuk közvetlenül a csoportkör vége után, amikor kialakult a legjobb 16 mezőnye, hogy minket is meglepett, kik fogják játszani a vb-döntőt: június 27-én hajnalban előre lepörgettük az eseményeket, és ki is hoztuk a Németország–Argentína világbajnoki finálét, ami szerda este tényleg összejött. Ha nem hiszi, itt ellenőrizheti.

Lejátszottuk a tornát a nyolcaddöntőktől kezdve, és nagyon indexes, hogy a szövegben azt írtuk, „a világ szíve megszakad, amikor a csúnyán játszó görögök kiverik Costa Ricát”, viszont a vb-táblázatban meg Costa Ricát hoztuk ki győztesnek. Mivel aztán a hollandok búcsúztatták a Görögország–Costa Rica nyertesét, és ezt el is találtuk, kis megingásunk a továbbiakban lényegtelenné vált.

A negyeddöntőkön már abszolút, megkérdőjelezhetetlenül 100 százalékos pontossággal találtunk, utána pedig a két elődöntő győztesét is hiba nélkül hoztuk.

Most, hogy jól kifényeztük magunkat, elmondjuk, hogy sikerült. Öten voltunk a szerkesztőségben a sportrovatból, és minden egyes kieséses meccsnél megszavaztuk, ki menjen tovább, a többség döntött. Így jutottunk el a Németország–Hollandia döntőhöz, de csakhamar kiderült, hogy a tippelésre kidolgozott rendszerünkbe hiba csúszott, és valahol a negyeddöntőknél félrecsúszott az egyik ág.

Ki lesz a világbajnok?

  • 8073
    Németország
  • 2055
    Argentína

Mikor erre rájöttünk, már csak hárman maradtunk a szerkben, és újra többségi szavazással határoztunk róla, ki menjen tovább – ekkor jött ki a német–argentin.

Arra, hogy ki írta félre vagy kattintotta aztán félre a görög–Costa Rica-i kimenetelét, már nem emlékszünk. Persze félrekattintás történhetett, mert szívből Costa Ricát vittük volna tovább.

Amit egy olvasónk most felhívta rá a figyelmet, „sok pénzt nyerhettünk volna”, ha fogadunk, sajnos nem tettük meg. Amit szintén nem tettünk meg akkor, de még most sem késő: megmondani, hogy ki lesz a világbajnok. Mi még gondolkozunk ezen egy-két napot, de önök szavazzanak a favoritjukra már most!

Vasárnap aztán mi is felteszünk egy kis zsetont.

Rovatok