Index Vakbarát Hírportál

Kezdő lesz a Fradi-védő Argentína ellen

2014. június 15., vasárnap 09:37

Vasárnap éjszaka bemutatkozik a világbajnokság egyetlen olyan futballistája, aki a magyar bajnokságban keresi a kenyerét. A bosnyák Muhamed Besics, a Ferencváros futballistája a várható kezdőcsapatban szerepel, számára talán szokatlan poszton, a támadó középpálya jobb oldalán számít rá Szafet Szuszics kapitány az argentinok ellen.

A bosnyák válogatott szombat éjszaka, a meccs időpontjában edzett a meccs helyszínén, a Maracana Stadionban, ami után kiderült, hogy a védelmet Szalihovics sérülése miatt némileg át kell alakítani. Kérdés, hogy a hátvéd kisebb sérülése a meccs időpontjára helyre jön-e, ez befolyásolhatja Besics szereplését is.

Ha nem játszik, akkor a Fradi-védő a Pjanics, Hajrovics, Miszimovics középpályás sor mögött, védekező szerepkörben kap helyet, és Lionel Messit és Sergio Agüerót kell megállítania. Ha Szalihovics felépül, akkor Besicsre a középpálya jobb oldalán számít Szuszics. Ebben az esetben Besics és Lulics lesz a két szélső, ahogy a kapitány fogalmazott, a támadó középpályás.

A bosnyák edzés utáni sajtótájékoztatón Szuszics az argentin válogatott erősségéről, illetve a Boszniát sújtó árvízekről is beszélt, kiemelte, hogy csapatát mélyen megérintette a természeti katasztrófa, de nem befolyásolja az előkészületeket.

„Öröm volt még csak edzésen is pályára lépni a Maracanában, a világ egyik legjobb csapatával játszunk, de biztosíthatom önöket, a játékosaim a tudásuk legjavát fogják adni. Valószínüleg változni fog a felállásunk, két középpályással és három támadóval fogunk játszani, mert győzni szeretnénk" – mosolygott Szuszics az újságírókra.

A várható kezdők:

Argentína: Romero - Campagnaro, F. Fernández, Garay - Zabaleta, Mascherano, Rojo - M. Rodíríguez, Di María - Agüero, Messi.

Bosznia: Begovics - Mujdzsa, Szpahics, Kolasinac, Szalihovics - Pjanics, Hajrovics, Miszimovics - Besics, Lulics - Dzeko.

A találkozó hétfőn 0 órakor kezdődik, az Indexen élő, szöveges online közvetítés lesz.

Rovatok