Index Vakbarát Hírportál

Gyilkos fejes, elegáns kontra: ez Kolumbia

2014. június 19., csütörtök 20:21

Egy szöglet és egy kontra elég volt Kolumbiának ahhoz, hogy 2-1-re megverje a meccs nagy részében fölényben játszó Elefántcsontpartot. Kolumbia két meccsből kettőt nyert a C csoportban, szinte már továbbjutó.

A görögöket 3-0-ra lemosó Kolumbia most is lendületesen kezdett, szurkolóik szinte hazai pályává tették a brasíliai Nemzeti Stadiont. Az első veszélyes helyzeteket ők is alakították ki, a hatodik percben Gutierrez tette kapura, jó lekészítés után, lövése egy méterrel kerülte el a kapufát.

Az első húsz percben egyértelműen Yepesék uralták a játékot, labdaszerzésből gyors kontrákat indítottak, Cuadrado tudott meglépni többször is a jobb szélen. A legnagyobb helyzet azonban egy baloldali beadás után jött, a 29. percben Gutierrez találta el ziccerben borzasztóan, így csúnyán mellément a lövés. Aztán az egészről lemaradó partjelző is lest intett.

Elefántcsontpart a félidő utolsó negyedórában talált magára, Aurer veszélyeztetett messziről, majd  percben aztán újra elefáncsontparti helyzett jött, Die tűzte rá kapura, de Zapata jól lépett bele a lövésbe, szögletre tudott menteni. Gradelnek is egyre jobban sikerültek a cselei és lövései, de a 44. percben az ő kísérletét is blokkolták a masszívan záró védők.

A második félidőben Elefántcsontpart próbálkozott sokpasszos játékkal építkezni, a 47. percben egy szabadrúgást ki is harcoltak, de csak egy lágy kapura emelés lett belőle. Gervinho és Yaya Touré azonban újra és újra át tudta magát játszani a bal szélen, de a kaput így sem veszélyeztették. Az 57. percben sem. Pedig Bony jó ütemben hagyta ott a védőket, de a beívelt labdát olyan bénán kivitelezett ollózással nem lehetett kapura tenni. A következő percben aztán Yepes mutatta meg, hogy lassúsága ellenére is megbízható védő. Armero 16-osnál eladott labdájával Gradel tört kapura, de becsúszással megállította a kolumbiai.

A másik oldalon Cuadrado cselezte magát tisztára, de éles szögből eleresztett lövését Barry kapufára tudta tolni. Kolumbia ezután újra többet támadott, és nem is az indításokból volt eredményes, de a 64. percben megszerezte a vezetést. Szöglet után Ospina csak belekapott, de védeni már nem tudta James bombafejesét. (1-0)

James Rodriguez - Colombia vs Costa de Marfil 2-1

A gól után felpörögtek az elefántcsontpartiak, pár percre be is szorították a kolumbiaiakat, a kaput is veszélyeztették, de teljesen kinyílt a csapat, labdát vesztett, és ezt azonnal megbüntették, Gutierrez jó ütemben passzolt a jobbról érkező Quintero, aki laposan keresztbe lőtt (2-0).

Kolumbia-Elefántcsontpart 2-0

Sokáig azonban nem maradt kétgólos az előny, a 74. percben Gervinho szólózott nagyot, balról behúzódva két védőt is átjátszott, majd kapura fordult, és a rövid sarokba bombázott (2-1). Drogbáék ezután még nagyobb nyomás alá helyezték Kolumbiát, a meccs végéig kapujukhoz szorították Yepeséket, de mindig volt, aki mentsen, Arias és Yepes is jól védekezett.

Gervinho Colombia vs Ivory Coast 2-1

A 89. percben Quintero gyors helyzetfelismerés után félpályáról küldte kapura, de a kint álló Barry még menteni tudott. A meccs azonban az utolsó pillanatig nyílt maradt, a 93. percben Ospina kapus mentett a 16-oson kívül az egyedül érkező Drogba elől.

Kolumbia két meccsből kettőt nyert a C csoportban, szinte már továbbjutó.

Rovatok