Index Vakbarát Hírportál

Kolumbia 100%: kapust is cseréltek, övék a vb-k legidősebb játékosa

2014. június 25., szerda 00:27

Csoportelsőként, hibátlanul nyolcaddöntős a válogatottjuk, Japánt 4-1-gyel söpörték el a B csapatukkal is, ami talán jobb is, mint az A. Uruguay-jal játszanak a 16 között.

Kolumbia biztos továbbjutóként lépett pályára utolsó csoportmeccsén, így José Pekerman szövetségi kapitány 8 helyen változtatta meg az alapkezdőjét. Japánnak nyernie kellett, és reménykednie, hogy a másik meccs kedvezően alakul, így juthattak volna tovább a dél-amerikaiak mögött.

Mint kiderült, esélyük sem volt erre. Bár 20 percen át nyomtak, Kolumbia első támadásából vezetést szerzett, amikor az először csapatba kerülő Jackson Martinezt buktatták a 16-oson belül. A büntetőt Cuadrado lőtte be.

Juan Cuadrado tizenegyes - Japan vs Colombia 0:1

Japán Okazaki fejesével, az első félidő utolsó labdaérintésével ugyan egyenlített, aztán a szünet után kapott hármat.

Okazaki gólja - Japan vs Colombia 1:1

Beállt James Rodriguez, aki remek akció végén rúgatott egy gólt Jackson Martinezzel, majd a hajrában szépen ugratta ki csatártársát, aki nagyon megetette a japán védőket, és technikás gólt csavart a hosszúba.

Jackson Martínez gólja - Japon vs Colombia 1-2

A kétgólos előnynél Pekerman azonnal reagált, kapust cserélt, beállította a 43 éves Faryd Mondragont, aki 20 éve, az 1994-es világbajnokságon is ott volt már a kolumbiai válogatottban. Ezzel vb-rekordot döntött, már nem a kameruni Roger Milla a tornák legidősebb futballistája. (Bár a legöregebb mezőnyjátékos és gólszerző továbbra is ő.)

Jackson Martinez második gólja - Japan vs Colombia 1:3

Mondragon már a pályáról nézte, ahogy James pimaszul befűzi védőjét, alábök a labdának a negyedik kolumbiai gólhoz. A kapus aztán még védett is egyet.

James Rodriguez gólja - Japan vs Colombia 1-4

Kolumbia 9 gólt rúgott, kettőt kapott, 100 százalékos csoportelső, Uruguay-jal játszik a 16 között, szombat este tíztől. Nem kizárt, hogy ebből a B csapatból többen kezdeni fognak, Jacksonnak játszania kell, és Guarin is kimagaslót nyújtott.

C csoport, 3. forduló:

Kolumbia-Japán 4-1 (1-1)
Cuiabá, Pantanal Aréna, 35 000 néző, v: Pedro Proenca (portugál)
    gólszerzők: Cuadrado (17., 11-esből), Martinez (54., 82.), Rodriguez (90.), illetve Okazaki (45.)
    sárga lap: Guarin (63.), illetve Konno (16.)

    Kolumbia:
David Ospina (Faryd Mondragon, 85.) - Santiago Arias, Carlos Valdes, Eder Alvarez Balanta, Pablo Armero - Juan Cuadrado (Carlos Carbonero, a szünetben), Fredy Guarin, Alexander Mejia, Juan Quintero (James Rodriguez, a szünetben) - Adrian Ramos, Jackson Martinez

    Japán:
Kavasima Ejdzsi - Ucsida Acuto, Josida Maja, Konno Jaszujuki, Nagatomo Juto - Aojama Tosihiro (Jamagucsi Hotaru, 63.), Haszebe Makoto - Okubo Josito, Honda Kejszuke, Kagava Sindzsi (Kijotake Hirosi, 85.) - Okazaki Sindzsi (Kakitani Joicsiro, 69.)

Rovatok