Index Vakbarát Hírportál

Futballőrült drogcsempészt fogtak Rióban

2014. június 17., kedd 18:58

Letartóztattak egy körözött mexikói drogcsempészt Rio de Janeiróban, akinek már jegye is volt a keddi Brazília–Mexikó-csoportmeccsre. Éppen Fortalezába akart repülni, írja a Reuters.

Jose Diaz Barajas a vádak szerint metamfetamint csempészett az Egyesült Államokba, és az Interpol is körözést adott ki ellen. Ez alapján tartóztatták le a brazil rendőrök, akik egyelőre még nem adták ki a csempészt az USA-nak.

„Feltűnésmentesen viselkedett és valódi dokumentumokkal akart belépni az országba, azt gondolta, senki sem keresi. De mi már tudtuk, hogy jegyeket vett a mérkőzésre" – nyilatkozta Luiz Cravo Dorea a szövetségi rendőrség főnöke.

Dorea elmondta, hogy azóta figyeltették ügynökökkel Diaz Barajast, mióta június 11-én átlépte a határt Paraguaynál, de eddig nem tartóztatták le, mert tudni akarták, akar-e droggal kereskedni Brazíliában. Pár nap után azonban biztossá vált, feleségével és két gyerekével csak a meccsek érkeztek az országba.  „Letartóztathattuk volna a stadionnál is, de olcsóbb volt Rio de Janeiróban megtenni ezt." 

Rovatok