Index Vakbarát Hírportál

Lézer vakította el a potyázó orosz kapust

2014. június 27., péntek 08:06

Oroszország utolsó csoportmeccsén 1-1-et játszott Algériával, így nem jutott a legjobb 16 közé. Az algériai gól a rosszul kimozduló orosz kapusnak is köszönhető volt. Fabio Capello szövetségi kapitány állítja, Igor Akinfejevet a lézerező nézők vakították el, ezért szedte be a gólt.

Az a mérkőzés közvetítésében is jól látszott, hogy a 60. percben az algériai szöglet előtt Akinfejev mezén és arcán zöld színű lézerfényt tűnt fel, a játékvezető azonban erre nem reagált. „Nyerhettünk volna, de szerencsétlenségünkre, megadtak ellenünk egy gólt. Nem volt sípszó. Mikor korábban kérdeztek a bíráskodásról, akkor hallgattam, de most beszélhetünk róla. A kapusunkat tíz másodpercig elvakították egy lézerceruzával. Fotó- és videobizonyíték is van rá. Olyan tények, amelyekkel nem lehet vitatkozni. A kapus szemén is látszott, aztán elvétette a labdát. Nem keresek kifogásokat az életben, ha rosszul játszunk, megmondom, de Akinfejevet elvakították, mindenki láthatta" – mondta Capello.

Az orosz kapitány szerint nem követtek el nagy hibákat, míg a másik oldalon két nagy helyzetben is bravúrral védett a kapus. Capello nem gondol a 2012-es Európa-bajnokság után megismétlődött kudarc miatt a lemondásra, a 2018-as oroszországi vb-n is szeretné vezetni a válogatottat.

A Dél-Korea elleni is potyázó Akinfejev nem keresett mentséget maga számára, és nem is érzi úgy, hogy csak ő felelős a döntetlenért és a kiesésért, szerinte minden vereség megérdemelt.

„A játékvezető jelzett a lézerezőknek, de semmi sem változott, továbbra is villogtattak. Algéria kemény, nagyszerű csapat, sok kiváló helyzete volt, főleg az első félidőben. Ha hibákról akarunk beszélni, akkor mindenkiről kell, de ha csak a kapust akarják leírni, az sem érdekel" – mondta Akinfejev.

Rovatok