Index Vakbarát Hírportál

Matthäus: A magyarok óta soha nem volt ekkora favoritja vb-döntőnek

2014. július 13., vasárnap 18:55

Az 1990-ben világbajnoki címet szerző német válogatott csapatkapitánya, Lothar Matthäus azt mondta a Sport Bildnek, hogy az 1954-es magyar csapat óta nem volt ekkora esélyese a vb-döntőnek, mint most a német. Hatvan éve épp a németek nyertek ellenünk.

Ezzel persze nem arra gondolt, hogy veszítenek a németek, hanem azt akart érzékeltetni, hogy messze kimagaslanak a mezőnyből.

„Nincs olyan szinten most másik csapat, mint a német. Argentínát ettől még nagyon, nagyon nehéz lesz megverni, nagy szívvel kell játszanunk, különben esélytelenek vagyunk. Egy az egy ellen ugyanis kifejezetten jól játszik Lavezzi, Agüero, Higuain, nem beszélve Messiről.”

Emlékeztetett arra, hogy két éve, barátságos meccsen 3-1-re kikaptak az argentinoktól, igaz ahhoz a vereséghez kellett Khedira szerencsétlen öngólja közvetlenül a félidő előtt.

Matthäus elmondta, hogy nincs még egy csapat a tornán, amelyik annyira kompaktul védekezik, mint a döntőbeli ellenfelük. A holland Arjen Robbent, az egyik legjobb formában lévő játékost például simán levették a pályáról az elődöntőben.

„Ettől nekünk nem szabad védekeznünk, mert a mi játékunk a labdabirtoklás és a támadás. A gyors passzokat, a kombinációkat, a széleket kell nekünk alkalmazni. És akkor nyerhetünk.”

A korábbi magyar kapitány azt is kifejtette, hogy ha esetleg nem nyernek, akkor sem szabad elküldeni Joachim Löwöt.

Négy éve a vb-n a németek 4-0-ra verték az argentinokat a nyolc között.

Rovatok