Index Vakbarát Hírportál

Meg akarta mutatni, 22 méterről a vb egyik legnagyobb gólját lőtte

2014. június 26., csütörtök 09:37

A svájci válogatott 3-0-ra intézte el Hondurast szerda este, mindhárom gólt a Bayern Münchenben futballozó Xherdan Shaqiri szerezte, ezzel továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. 

Shaqiri első gólja a torna egyik legszebbje volt, a tizenhatos előtt vezette középre a labdát, majd ballal kilőtte a hosszú felsőt, a labda a lécről vágódott be. 

XHERDAN SHAQIRI AMAZING GOAL HONDURAS VS SWITZERLAND

A Bayern-futballista triplájával a csoport második helyén végeztek, Argentína lesz az ellenfelük a nyolcaddöntőben. „Nem figyeltem a kritikákra. Meg akartam mutatni, hogy hasznára tudok lenni a csapatnak, és ez sikerült. Büszke vagyok a válogatottra" - mondta a győzelem után Shaqiri.

Egy üveg vörösbort biztosan meg fogok inni. Volt feszültség a csapatban, kár lenne tagadni, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Elérhetünk valami nagyot, ehhez megvan bennünk a kellő bátorság. Nekünk ugyanis semmi veszítenivalónk nincs, míg Argentínának lényegesen több.”

A svájci futballista triplája volt egyébként a világbajnokságok történetének ötvenedik mesterhármasa.

A csapat a franciák elleni 5-2-es vereség után állt fel, Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány azt ígéri, a motivációval nem lesz gond. „Óriási lökést ad, hogy továbbjutottunk. Nagyon motiváltak, elszántak vagyunk, így van esélyünk Argentína ellen is" - mondta.

Rovatok