Index Vakbarát Hírportál

Megbeszéltük félidőben, nem trükközünk, nem akarjuk megalázni a brazilokat

2014. július 10., csütörtök 14:36

A németek védője, Mats Hummels elmondta a Mirrornak, hogy mi történt az öltözőben a brazilok elleni elődöntőben, amikor már 5-0-ra vezettek.

„Megbeszéltük, hogy nem fogunk trükközni, nem hergeljük őket. Megbeszéltük, hogy tiszteljük őket, bár nyilvánvaló volt, teljesen összezavarodtak, a futballban nem túl gyakori, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi gólt kapjon valaki. A második gól után nem voltak maguknál. De azt is megbeszéltük a szünetben, a koncentrációnk nem veszhet el, nem szabad, hogy eluralkodjon rajtunk az érzés, hogy ez a meccs már lefutott” - nyilatkozott a Dortmund játékosa.

Bármi is hangzott el még az öltözőben, Özil az utolsó percben belőhette volna a nyolcadikat, még egy gól kellett volna,hogy beállítsák a legnagyobb különbségű vb-sikerüket, Szaúd-Arábiát mosták le 8-0-ra 2002-ben.

A csereként beálló Schürrle ettől még nem hagyta ki a helyzeteit, de egyik gól után sem örültek látványosan, különösen nem tettek a letaglózott közönség felé csúfolódó gesztusokat.

A kétgólos védő reméli, hogy rendbe jön a döntőre, és ott is tudása legjavát adja. „Szerintem mindenkiben tudatosult, hogy ezzel a kivételes eredménnyel még csak az ezüst van meg, az aranyért majd vasárnap kell megküzdeni.”

Oliver Bierhoff, a németek csapatmenedzsere az ESPN-nek azt mondta, pontosan tudták, mekkora nyomás van a házigazdán, hiszen ugyanezt átélték 2006-ban. „Alávaló, a sporthoz nem méltó hozzáállás lett volna, ha gúnyolni akarjuk őket”.

Rovatok