Index Vakbarát Hírportál

A vb első büntetése, füttykoncerttel, de drámával

2014. június 15., vasárnap 20:19

Lejátszotta a világbajnokság első pocsék meccsét Svájc és Ecuador, a 2-1-es végeredmény mégis drámával alakult ki, az aurópaiak az utolsó percében rúgták a győztes gólt. 

A játékról sokat nem lehet írni, mert nem volt, mindkét csapat teljesen elképzeléstelenül tologatta és próbálta passzolgatni a labdát, nem volt iram, nem hajtottak, mintha az egész mindegy lett volna mind a 22 pályán lévőnek.

Az első félidőből maximum a gólt lehet kiemelni, amikor egy bal oldali szabadrúgás után Enner Valencia az ötösön belülről stukkolt a kapuba. Hogy Benaglio kapus mire várt, és miért nem jött ki, rejtély.

Gol de Enner Valencia - Switzerland vs Ecuador 0-1 - World Cup

Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány a szünetben cserélt is, Mehmedi jött be Stocker helyére, és a változtatás hamar be is jött, a játékos ugyanolyan gólt fejelt, mint Enner Valencia az első félidőben. A különbség nagyjából annyi volt, hogy a labda szögletből jött, az ecuadori kapus ugyanolyan érthetelen módon végig nézte az egészet, mint kollégája a másik oldalon.

Admir Mehmedi Goal - Switzerland vs Ecuador 1-1

A 70. percben Svájc azt hitte, megszerezte a vezetést, Drmic közelről talált be, de a bíró lesz miatt elvette a találatot. Nem volt az, a partjelző ugyanis elnézte, a labdát egy svájci átlépte, nem ért bele, csak egy védő, így abszolút nem lehetett lesállásról beszélni.

Utána Benaglio segítette majdnem vezetéshez Ecuadort, amikor messzire kijött a kapujából, Enner Valenciába rúgta a labdát, ami a kapu felé pattant. Védői érték el viszont előbb, és szögletre mentettek.

A hosszabbítás utolsó, harmadik percében jártunk már, amikor Antonio Valencia ment el a jobb oldalon, tökéletesen adott középre Arroyónak, aki megyekettes szinten eltologatta a helyzetet, mire átvette, és cselezni próbál, becsúszva kirúgták előle a labdát.

Sőt, olyan akció indult el, ami végigfutott a pályán, a végén Rodriguez balról középre adott, a 75.-ben beállt Seferovic tökéletesen érkezett, és az ötös sarkáról a kapuba lőtt. 20 másodperc volt még hátra a meccsből, Ecuador esélyt sem kaphatott az egyenlítésre.

Haris Seferovic gol - Suiza vs Ecuador 2-1 Mundial

A meccset a fordulatos befejezés mellett az jellemzi, hogy a hosszabbításban már fütyült a közönség, annyira rossz volt a játék.

Franciaország és Honduras van még ebben a csoportban, Benzemáéknak simán tovább kell menniük, a második helyre bármelyik csapat esélyes a maradék háromból.

Rovatok