Index Vakbarát Hírportál

Messi kiborult a csatáraikra

2014. július 14., hétfő 08:13

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi nehezen viselte a világbajnoki döntős vereséget, nem kímélte csapattársait sem a mérkőzés utáni nyilatkozatában. 

„Nagyon rég jutottunk már az elődöntőig a világbajnokságon, az a tény, hogy döntőt játszottunk, eleve büszkeséggel tölt el minket. De többet érdemeltünk a vereségnél, ezért vagyunk szomorúak. A csatárok elrontották a lehetőségeinket. Rosszul érezzük magunkat, mert nem tudtuk megnyerni a világbajnokságot a szurkolóinknak”

– fakadt ki a klasszis. Nem véletlenül, az argentin csatárok tényleg megnyerhették volna a döntőt, ha jobban tudnak koncentrálni.

Még az első félidőben Gonzalo Higuaín került hatalmas ziccerbe, miután Kroos hibázott, és hátrafejelte ellenfelének a labdát.

A Napoli-csatárnak ideje is volt, vezethette is volna a labdát, ehelyett kapásból lőtt tizenhatról, annyira pocsékul, hogy még a kaput sem sikerült eltalálnia. 

Gonzalo Higuaín with an incredible miss

Higuaín később betalált, de hiába ünnepelt, valószínűleg a stadionban csak ő nem vette észre, hogy les miatt nem adták meg a gólját. Aztán ott volt a hosszabbításban Palacio lehetősége a 97. percben. Remek indítást kapott, a tizenhatosnál viszont túl hosszan vette le a labdát, rohant utána, megpróbálta átemelni a kifutó Neuert, sikertelenül, mellé ment a próbálkozás. 

Palacio miss vs Germany

Messi elmondta, nagyon fáj nekik, hogy ilyen kicsivel maradtak le a címről. Fizikálisan bírták, de a németek előnyben voltak. „Az, hogy egy nappal később játszottunk, mint ők, ráadásul hosszabbításos mérkőzésen, befolyásolta a döntő végét. Egy nap már nagyon sokat számít ezen a szinten" – mondta a válogatott csapatkapitánya, akit egyébként a világbajnokság legjobbjának választottak, de ennek se tudott örülni. 

A világbajnokságot Németország nyerte 1-0-ra, Götze a 113. percben szerezte a győztes gólt. 

Rovatok