Index Vakbarát Hírportál

Maradona: Miért nem küldik Guantánamóra Suárezt?

2014. június 27., péntek 13:10

A négy hónapos eltiltást kapó uruguayi Luis Suárezről a De Zurda című tévéműsorban rendszeresen feltűnő Diego Maradonát is megkérdezték, aki eltúlzottnak tartja a büntetést. Nem is nagyon lehetett mást várni tőle, hiszen „Veled vagyunk, Luis" feliratú pólóban ment be a stúdióba.

„Ez a döntés szégyen. Nem is értem. Kit ölt meg Suárez, hogy ilyen eltiltást kapjon? Miért nem bilincseli meg egyből a FIFA, és küldi őt Guantanamóra?" – méltatlankodott Maradona, aki maffiának nevezte a FIFA-t.

„Egy játékos egész évben azért dolgozik, hogy játszhasson a világbajnokságon. Luis 29 gólt szerzett, és egy ilyenért kirúgják a vb-ről. Hihetetlen. Emlékezzenek vissza Zidane-ra, és hogy mit csinált a 2006-os vb-döntőben. Aztán a FIFA neki adta az Aranylabdát."

A stúdióban ott volt Suárez csapattársa, a hátvéd Diego Lugano is, aki arról beszélt, hogy bűnözőként bántak az olasz Chiellinit megharapó csatárral, a rendőrök vitték el az edzőtáborból.

Suárez elveszítette egyik szponzorát


Az online szerencsejátékkal foglalkozó cég már csütörtökön jelezte, átgondolja a támogatást, majd pénteken közölte: azonnali hatállyal felbontja a Suárezzel kötött szerződést, mivel a vállalat nem tudja elfogadni a sportszerűtlen viselkedést.
A Liverpool csatára a legutóbbi, kiválóan sikerült idény után lett a 888poker nagykövete. Suárez busás bevételt hozó egyéb reklámszerződései is veszélybe kerültek, az Adidas csütörtökön jelentette be, hogy bár egyelőre nem szünteti meg a támogatói megállapodást, de a világbajnokság végéig nem használja fel a csatár arcképét reklámjaiban.
 

Rovatok