Index Vakbarát Hírportál

A lábamra jött, de edzek, mint az őrült

2014. június 26., csütörtök 22:00

Thomas Müller az Amerika Egyesült Államoknak is betalált, így a 24 éves német csatár már négygólos a brazil vb-n, és összesen kilenc világbajnoki gólnál jár, amivel Diego Maradonát is leelőzte.

Ha ilyen ütemben termeli a gólokat, akkor igaza lesz Gerd Müllernek, a németek korábbi rekorderének, hogy a Bayern-csatár minden rekordot meg fog dönteni. Mivel ilyen fiatal, két-három világbajnokságon még részt vehet, és simán leelőzheti a most éllen álló Miroslav Klosét és a brazil Ronaldót, akik összesen 15 gólig jutottak.

Thomas Müller gólja

„Végre most már tényleg szép gólt rúgtam. Nagyon jól jött a lábamra, igaz, mást se csinálok, mint egész nap edzek, mint egy őrült" – mondta Müller.

Müller a brazil vb-n is a góllövőlista élére került, de rajta kívül az argentin Lionel Messi és a brazil Neymar is négygólos.

„Mi uraltuk a játékot, megérdemeltük a győzelmet. Szervezettek voltunk, és a végéig esélyt sem adtunk. Elöl azonban az utolsó passzainkon még javítanunk kell, és akkor több lehetőségünk lesz, és több gólt rúghatunk" – értékel Joachim Löw német szövetségi kapitány a mérkőzés után.

Rovatok