Index Vakbarát Hírportál

Nem volt aranygól, de azt ért

2014. július 14., hétfő 12:30

A németek tizennyolc év után nyertek ismét címet, az 1996-os Európa-bajnokságot sikerült legutóbb arannyal zárnia a válogatottnak.

A vasárnapi esti döntőhöz hasonlóan akkor is hosszabbításban győztek. A torna meglepetéscsapatával, a csehekkel játszottak, akik Berger tizenegyesből szerzett góljával a 73. percig vezettek, akkor egyenlített Oliver Bierhoff.

Jött a hosszabbítás és a győzelmet érő aranygól a 95. percben, Bierhoff lefordult a védőjéről és kapura lőtt, a labda irányt változtatott az egyik cseh játékoson, és bepattant. Mivel az aranygól-szabály szerint játszottak, vége is volt a döntőnek, a németek Európa-bajnokságot nyertek. 

Germany 2:1 Czech Republic

Tizennyolc évvel később, az argentinok elleni világbajnoki döntőben kicsivel többet kellett várni a mindent eldöntő gólra. A csereként beállt Götze a 113. percben Schürrle remek beadása után éles szögből lőtt a kapuba. 

Mario Gotze Goal ~ Germany Vs Argentina 1-0

Az 1996-os Eb-arany óta a németeknek volt egy világbajnoki ezüstjük 2002-ben, majd 2006-ban és 2010-ben is bronzzal zárták a vb-t, közben volt egy Eb-ezüstjük 2008-ban, a világbajnoki cím 1990 után jött össze ismét.  

Rovatok