Index Vakbarát Hírportál

Agresszív, vehemens, eufórikus Algéria megy neki a nagyon nagy németeknek

2014. június 30., hétfő 20:30

Algéria a csoportkörből való továbbjutással 32 éves fájó sebet  gyógyított be, de most akár meg is bosszulhatja, hogy a Német Szövetségi Köztársaság és Ausztria jól kitalált és megvalósult eredménnyel kigolyózta az 1982-es világbajnokságról. Bosszúszomjról a játékosok részéről nincs szó, és nagyon jól tudja Algéria is, hogy a képességeik alapján nem sok esélyük van a legjobb nyolc közé jutni, ha már a hosszabbításig kihúznák, az is óriási meglepetés lenne.

A bosnyák Vahid Halihodzsics által irányított algériaiak azonban már többször fölülmúlták magukat, Dél-Koreának négy gólt rúgtak, aztán az oroszok ellen is egyenlíteni tudtak, amikor nagyon kellett. Ebből kiindulva akár egy következő meglepetés is beleférhet a sorozatba, Algéria most mentálisan nagyon erős és egységes.

„Edzőként nagyon élvezem, hogy a csapatom egy ilyen nagynak számító válogatott, mint a német ellen játszik. Biztos, hogy nagyon nehéz lesz. Az ici-pici Algéria a nagyon nagy Németország ellen" – mondta Halihodzsics.

Ami az oroszok ellen működött, az a németek ellen nem biztos, hogy fog. Az algériai támadók, mint Szlimani vagy Feguli elsősorban a pontrúgás utáni fejesekkel veszélyeztetnek, de olyan védők mellett, mint Hummels vagy Mertesacker erre kevesebb esélyük lesz.

„Amikor hallom, hogy az emberek bosszúról beszélnek, nagyon irritál. Talán Klosétól és Weidenfellertől eltekintve egyetlen játékosunk sem született még meg akkor, így fogalmuk sincs, mi történhetett. Nálunk nincs bosszú-kérdés" – mondta Joachim Löw német szövetségi kapitány.

A németeknek akár könnyebb is lehet ez a nyolcaddöntő, mint a csoportjuk, Algéria nem tűnik olyan erősnek, mint Portugália, az Egyesült Államok vagy Ghána volt. Löw azonban mindenkit óv az elbizakodottságtól.

Ha valaki azt hiszi, és ez az általános vélemény egész Németországban, hogy Algéria könnyű ellenfél, és mi már a következő fordulón gondolkodunk, az óriási hibát követ el. Koncentráltnak kell maradnunk, mert az önelégültséget meg fogják büntetni.

Löw nagyon agresszív és kompakt válogatottnak tartja Algériát: „Ritkán láttam csapatot olyan vehemensen védekezni, miközben a támadást sem adják fel. Az egész országuk eufóriában van, ezért is nagyon erős ellenféllel nézünk szembe."

A játékosokat nézve azért így is Németország a favorit, minden poszton erősebb, még akkor is, ha Lukas Podolski nem játszhat izomsérülése miatt. A négygólos Thomas Müller kirobbanó formában játszik, és Philip Lahm is helyére került, irányító középpályásként már többet tesz hozzá a játékhoz, mint védőként.

Rovatok