Index Vakbarát Hírportál

Neymar gyerekként is ilyen meccset akart

2014. június 24., kedd 08:38

Nem érezte magán a nyomást, és többek között ennek köszönhetően játszott kiválóan Neymar, a házigazda brazil válogatott kulcsembere a Kamerun elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzésen.

A csapat a 22 éves csatár duplájának is köszönhetően nyert 4-1-re, és csoportelsőként ment tovább a nyolcaddöntőbe és találkozik majd egy másik dél-amerikai csapattal, a chileivel.

Mindig is mondtam, hogy nincs teher, ha egy teljes csapat áll mögötted. Ez, amiről álmodtam kisgyerek korom óta, és mindig is ilyen meccseket szerettem volna játszani

– fogalmazott Neymar.

A brazilok mögött a mexikóiak jutottak tovább az A csoportból, miután 3-1-re verték a horvátokat. Mexikó a 72. és 82. perc között háromszor is eredményes volt, a végén Ivan Perisic csak szépíteni tudott.

Miguel Herrera szövetségi kapitány a 35 éves Rafael Marquez teljesítményét emelte ki. „Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy a vb előtt őt nevezzem ki csapatkapitánynak. Igazi vezér!" – mondta Herrera. „Az első akadályt átugrottuk. Most egy napig ünneplünk, aztán már a hollandok elleni, vasárnapi nyolcaddöntőre összpontosítunk."

A második gól szerzője, Andrea Guardado osztotta a szövetségi kapitány véleményét: „Marquezt már többen visszavonultatták volna. Rá kell nézni, úgy játszik, mint egy 23 éves."

A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac csapata búcsúja után jelezte, nem lát okot, amiért ne maradhatna posztján. Hangsúlyozta, az is nagy siker volt, hogy kijutottak a világbajnokságra, és a csoportban Brazília és Mexikó számított favoritnak. „Az elmúlt fél évben olyan jeleket mutatott a csapatom, amely alapján szeretném, ha folytatnánk a közös munkát." (MTI)

Rovatok