Index Vakbarát Hírportál

Neymar megverte Kamerunt is, Brazília csoportelső

2014. június 24., kedd 00:31

Könnyedén nyerte utolsó csoportmeccsét Brazília, 4-1-es győzelemmel, csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol Chilével játszik.

Hulk sérülése meggyógyult, így visszatért a kezdőcsapatba a már kiesett Kamerun ellen, és Brazília jobban is játszott, mint a Mexikó elleni döntetlenen.

A vezér persze megint Neymar volt, pazar góllal szerzett vezetést, ahogy jobb belsővel behelyezte a bal alsóba, azt tanítani nem lehet.

Neymar gólja - Cameroon vs Brazil 0-1

Luiz Gustavo adta a gólpasszt, a három meccsből most játszott legjobban a középpályás.

Joel Matip gólja - Cameroon vs Brazil 1-1

Kamerun váratlanul egyenlített, Matip közelről passzolta be a labdát, de megint jött Neymar, aki belépett a tizenhatosra, a kapust kvázi elfektette azzal, hogy kivárt, majd nem a hosszúra lőtt, hanem visszahúzta a rövidre a labdát - vagyis inkább középre, de Itandje kapus semmiképp nem érhette el.

Neymar második gólja - Cameroon vs Brazil 1-2

Neymarnak a szünet előtt volt még egy zseniális passza Hulkhoz, de a csatár ezt nem váltotta gólra.

A szünet után hamar eldőlt a meccs: Fred megszerezte első gólját a vébén, közelről kellett a kapuba bólintania, el sem hibázhatta. Bajusza, ami az előző meccsen még nem volt meg neki, úgy látszik, szerencsét hozott.

A győzelem megvolt, de mivel a másik meccsen Mexikó már 3-0-ra verte Horvátországot, a közép-amerikaiak egyetlen gólra kerültek a csoportelsőségtől. Neymart már levitte Scolari kapitány, ám jött a szünetben beállt Fernandinho, és brazilos gólt gurított, spiccel a bal alsóba - kvázi bebiztosította az első helyet a csoportban, illetve azt, hogy Chilével játszanak a 16 között, és nem Hollandiával. A meccs embere ettől függetlenül Neymar, aki négy góljával egyedül vezeti a góllövőlistát.

Fernandinho gólja - Cameroon vs Brazil 1-4

Kamerun három vereséggel ment haza, Brazília jobb gólkülönbségével került a szintén 7 pontos Mexikó elé, ami így Hollandiát kapja a nyolcaddöntőben.

Cameroon vs Brazil 1:4 - gól összefoglaló

Brazília valamivel biztatóbban futballozott, mint első két meccsén, igaz, az ellenfél is sokkal gyengébb volt mind Horvátországnál, mind Mexikónál. Ennek a kameruni csapatnak semmi keresnivalója nem volt a világbajnokságon.

A csoport, 3. forduló:

Brazília-Kamerun 4-1 (2-1)

Brazíliaváros, Mané Garrincha Nemzeti Stadion, 68 748 néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)
    gólszerzők: Neymar (17., 35.), Fred (49.), Fernandinho (84.), illetve Matip (26.)
    sárga lap: Enoh (11.), Salli (75.), Mbia (80.)

    Brazília:
   
Julio Cesar - Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho (Fernandinho, a szünetben), Luiz Gustavo, Oscar - Hulk (Ramires, 63.), Fred, Neymar    (Willian, 71.)
    
    Kamerun:

Charles Itandje - Allan Nyom, Nicholas Nkoulou, Joel Matip, Henri Bedimo - Stephane Mbia, Landry Nguemo, Enoh Eyong - Eric Choupo-Moting (Jean Makoun, 81.), Vincent Aboubakar (Pierre Webo, 72.), Benjamin Moukandjo (Edgar Salli, 58.)

Rovatok