Index Vakbarát Hírportál

Eltört Neymar egyik csigolyája, vége a vb-jének

2014. július 5., szombat 00:26

Neymar nem tudta végigjátszani a Brazília–Kolumbia-negyeddöntőt, mert a 87. percben Juan Zuniga levadászta, a hátába térdelt. A brazil a földre került, azonnal cserét kért. Akkora fájdalmai voltak, hogy saját lábán le sem tudott menni. A hordágyra is nagyon óvatosan tették fel a gerincét tapogató csatárt. A futballistát a stadionból azonnal a kórházba vitték.

Nem sokkal később kiderült, a brazil sztár sérülése olyan komoly, hogy ki kell hagynia a világbajnokság hátralévő részét, így az elődöntőben sem játszhat már.

A mérkőzés utáni órákban a brazil válogatott orvosa, Rodrigo Lasmar közölte a brazil SportTV-vel, hogy eltört Neymar egyik csigolyája a gerince alsó részében – egészen pontosan az ágyéki rész harmadik csigolyája –, emiatt biztosan nem játszhat a vb további részében. „Nem súlyos abban az értelemben, hogy nem kell műteni, de nem szabad mozgatnia azt a részét a testének, amíg fel nem épül” - mondta Lasmar, aki szerint hetek kellenek a gyógyuláshoz. A felépülés alatt rögzítőövet kell majd viselnie a futballistának 

A házigazda válogatott legjobb góllövőjét vesztette el, Neymar eddig négy gólt szerzett a vb-n. A németek elleni elődöntőben a védő Thiago Silva sem játszhat eltiltás miatt.

Neymar hátába térdeltek

A Kolumbia elleni második gólt szerző David Luiz letörten nyilatkozott, miután értesült Neymar sérüléséről. „Álomszerű, hogy elődöntősök vagyunk, de szomorúak vagyunk Neymar miatt. Nagyszerű ember, nagyszerű játékos, remek dolgokkal ajándékozza meg a futballt. Letörtek vagyunk. Olyan nekem ő, mintha a testvérem lenne". 

Neymar szinte minden meccsen megszenvedett a sérüléseivel, a nyolcaddöntőben Chile ellen a bokáját fájlalta, nem is volt biztos, hogy játékra alkalmas lesz a negyeddöntőben.

A negyeddöntő után Luiz Felipe Scolari, a csapat szövetségi kapitánya így nyilatkozott a játékosról még a pontos diagnózist megelőzően:

Nem hiszem, hogy tud majd játszani. Mindenki tudja, hogy rá fognak vadászni, három meccse ez megy. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a Németország elleni meccs előtt. Nem nagyon reménykedhetünk a játékában, talán, ha most is nyerünk, a döntőben már játszhat majd. Egy privát klinikára küldtük kivizsgálásra, miután beletérdeltek a hátába. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű a felépülése az alapján, hogy az orvosok szerint milyen fájdalmai vannak. Még egy sárga lapot sem kapott, semmit.

Brazília 2-1-re verte Kolumbiát, a németek elleni elődöntő kedden lesz. 

Rovatok