Index Vakbarát Hírportál

Irán lesz 2013 Észak-Koreája

2014. június 16., hétfő 17:02 | kilenc éve frissítve

A friss Afrika Kupa-győztesként érkezik a vb-re, ennek ellenére szinte mindenki Ghánát vagy Elefántcsontpartot emlegeti a legjobb afrikai csapatként - a mi rangsorunkban még Kamerun is megelőzte őket.

Stephen Keshi most bizonyítaná, hogy nem véletlen lettek a kontinens legjobbjai, és akár még javítanának is az eddigi legjobb vb-eredményükön, amikor 1994-ben és 1998-ban is a legjobb 16 közé jutottak. Irán még nem úszott meg kapott gól nélkül meccset vb-n, igaz, Nigéria sem áll túl jól, ők ugyanis 8 mérkőzés óta nyeretlenek a világbajnokságokon.

Carlos Quierzo irányítása alatt viszont nagyon mélyen és nagyon határozottan védekeznek, általában 7-8 emberrel, vagyis nagyjából akkora élmény lesz a játékukat nézni, mint 2010-ben a fél országgal védekező Észak-Koreát, akik a jóval erősebb brazilokat is képesek voltak 55 percig feltartóztatni.

Nigéria nincs remek formában, az Afrika Kupa óta egy meccset sem nyertek, idén nincs igazi sztárjuk sem a keretben, a legjobb csatáruk, Emmanuel Emenike pedig tavaly októberben lőtt utoljára gólt válogatott meccsen, így akár az idei vb első 0-0-s meccse is lehet ebből.

Rovatok