Index Vakbarát Hírportál

Együtt tehetik tönkre Angliát

2014. június 20., péntek 15:18

Az Uruguay-Anglia után az Olaszország-Costa Rica is rangadó a D csoportban.

Az olasz válogatott is továbbjuthat a csoportjából, ehhez meg kell verni Costa Ricát péntek este, és akkor már biztos a nyolcaddöntő. De akár ki is ejthetik a csütörtökön Uruguaytól 2-1-es vereséget szenvedő angolokat. Ha most ikszelnek a közép-amerikaiakkal, a két találkozó után nullapontos Anglia már biztosan nem érné be őket, mivel Costa Rica is nyerte első meccsét Uruguay ellen. 

Az előző körben az angolokat 2-1-re verő olaszoknál visszatérhet a kapuba a rutinos Buffon, őt Sirigu helyettesítette az első mérkőzésen, a középpályáról azonban hiányozhat a fiatal Marco Verratti. A PSG-játékos megbetegedett, legutóbb le is kellett cserélni, egy másik PSG-s, a brazil születésű Thiago Motta játszhat a helyén. 

A torna egyik nagy meglepetése volt, hogy Costa Rica elintézte Uruguayt, az olaszok óvatosan is nyilatkoztak. De Rossi azt mondta, náluk is mindenkit megdöbbentett hogy 3-1-re verték Uruguayt, Sirigu pedig a torna egyik felfedezettjét, a Costa Rica-i Joel Campbellt emelte ki. „Az Olympiakoszban már játszott ellenem a BL-ben, már ott feltűnt, milyen dolgokra képes" - mondta kapus.

A Costa Rica-iaknál mindenki rendben van, a kezdőcsapatban nem lesz változás a nagy győzelem után. A válogatottnál segédedzőként dolgozó korábbi Premier League-játékos, Paulo Wanchope szerint semmi különös nem történt Uruguay ellen. „Az egész világ megdöbbent az eredményen, mindenki arra számított, hogy a másik három csapat közül kerül ki a továbbjutó. Mi viszont nem lepődtünk meg, tisztában voltunk, milyen tehetséges játékosaink vannak. Dolgozunk tovább, hogy még többször meglephessük a világot" - mondta az egykori csatár. 

A mérkőzést befolyásolhatja a meleg is, Recifében helyi idő szerint délután egykor kezdődik a meccs, a legnagyobb hőségben. De Rossi meg is jegyezte, amikor tavaly este kilenckor játszottak ott a Konföderációs Kupán, akkor is alig kicsinálta őket a meleg, az időjárás jobban kedvezhet Costa Ricának. 

Ez lesz egyébként a két válogatott első mérkőzése a világbajnokságok történetében. Ha a statisztikákat nézzük, akkor lehet számítani gólokra: az olaszok legutóbbi 15 vb-meccsükön mindig betaláltak, Costa Rica pedig a legutóbb hat alkalommal, amikor európai csapattal került össze, akkor gólt szerzett. 

Rovatok