Index Vakbarát Hírportál

Balotellit elhozni hiba volt, miatta buktunk

2014. június 25., szerda 15:37

Kedden az Uruguay elleni vereséggel Olaszország is kiesett a világbajnokságról, de nem kellett sokáig várni, hogy körvonalazódni kezdjen, ki lehet a bűnbak a gyenge szereplés után.

Cesare Prandelli percekkel a kiesés után bejelentette, hogy lemond a szövetségi kapitányi posztról. „Az, hogy beválogattam Balotellit a keretbe, az én hibám. Ez volt a bukás egyik oka” - mondta az olasz, aki a világbajnokság előtt hosszabbította meg szerződését a 2016-os Eb végéig.

Mario Balotellit már a félidőben lecserélte Uruguay ellen, mert lényegében momentuma sem volt a mérkőzésen, pedig az olasz csapat elsősorban tőle várta volna a gólokat. Ám a Milan támadóját nem csak ő, hanem a társai is kikezdték, élükön Daniele De Rossival.

Több dolog is hatással volt az eredményeinkre, mint például a hőmérséklet vagy a bírók munkája, de nem szabad ezekbe kapaszkodnunk. Hamar el kell ezeket felejtenünk. Illetve ezt vissza is vonnám: emlékeznünk kell arra, mit rontottunk el és igazi férfiakként kell újrakezdenünk. Igazi férfiakra van szükségünk, nem Panini matricákra. Az ilyenek nincsenek hasznára a válogatottnak.

De Rossi ezzel Mario Balotelli egyik facebookos képére utalt, ahol az olasz válogatott minden játékosát saját magával helyettesítette a gyűjtögetős albumban. Ráadásul a 23 éves csatár Prandellit sem várta meg az öltözőben, a távozó szövetségi kapitány búcsúja alatt már a csapatbuszon ült. Így a csapatkapitányt, Andrea Pirlót sem várta meg, akit doppingvizsgálatra hívtak a mérkőzés után. A csapat többi tagja 2 órán át ült az öltözőben a válogatottól visszavonuló Pirlót várva, Balotelli rá sem volt kíváncsi.

Akárki is lesz Prandelli utódja - máris felröppent többek között Roberto Mancini neve -, komoly munka elé néz, mert nem csak Andrea Pirlót kell majd pótolni, aki már a vb előtt jelezte, hogy befejezi válogatott-pályafutását, hanem a kereten belül is rendet kell tennie. Balotelli vitathatatlanul az egyik legtehetségesebb olasz csatár, de ha ilyen hatással van a morálra, könnyen lehet, hogy nem kerül be a 2016-os Eb-re készülő keretbe ősztől.

Rovatok