Index Vakbarát Hírportál

Ön szerint 11-es volt Robben esése?

2014. június 29., vasárnap 20:49

A Mexikó-Hollandia-nyolcaddöntő végén volt dráma bőven, előbb a 88. percben egyenlítettek a hollandok, majd az ivószünet miatt hatperces hosszabbításban kaptak egy tizenegyest is.

Az alapvonalnál Robben betört, a rutinos mexikói csapatkapitány, Marquez odalépett, hozzáért a holland sztár lábfejéhez, mire a támadó látványosan eldobta magát. A sarkával lépett rá Robben lábujjára, a portugál Proenca játékvezető befújta a tizenegyest, a mexióiak hiába őrjöngtek, Marquez még sárga lapot is kapott. 

Robben's dive helps Netherlands

Jogos 11-es volt?

  • 9578
    Nem
  • 8105
    Meg lehetett adni
  • 5571
    Igen
  • 720
    Nem tudom

A büntetőt a csereként beállt Huntelaar magabiztosan bevágta a jobb sarokba, Ochoa a másik irányba ment el. A Schalke-csatár néhány perccel korábban gólpasszt adott, ő csúsztatta vissza a labdát Sneijdernek.

Robben egyébként korábban is reklamált tizenegyest, kétszer is eldobta magát a tizenhatosnál, egyszer sárga lapot is simán kaphatott volna színészkedésért. Az első félidőben is elesett egyszer, az volt a legközelebb a megadható tizenegyeshez. A szünet után viszont volt egy akció, aminél tényleg buktatták, de felugrott, és talpon maradt, ha ott esik, az lett volna a színtiszta büntető.

Hollandia az utolsó percekben fordított, és 2-1-gyel jutott a negyeddöntőbe, Mexikó sorozatban hatodjára esett ki a nyolcaddöntőben, nem sikerült megtörni az átkot. Robbenék a Costa Rica-Görögország győztesével találkoznak a legjobb nyolcban. 

Rovatok