Index Vakbarát Hírportál

Örökre rajtuk lesz a 7-1 szégyenbélyege

2014. július 10., csütörtök 19:22

A 7-1-es németektől elszenvedett vereség miatt egész Brazília gyászba borult, de a játékosok közül is többen úgy gondolják, hogy stigmatizálni fogja őket ez a kudarc, és soha nem tudják majd elfelejteni.

„Ez egy olyan seb, ami egész életünkben megmarad. Az nem bántott, hogy kifütyültek, viszont az eredmény borzasztóan fáj" – mondta Fred.

Hulk szerint 18 perces rövidzárlatuk volt, amikor a németek öt gólt lőttek, de el kell felejteniük azt a napot. A németek ellen csak a cserepadon ülő Dani Alves szerint senkinek nem lesz kihatással a karrierjére ez az egy vereség.

„Ez mindannyiunk számára megmagyarázhatatlan nap volt. A futball egyik őrült története. Németországnak minden sikerült, nekünk minden rosszul ment. Az volt a célunk, hogy döntősök legyünk és harcoljunk a címért, de sajnos nem tehetjük. Ettől még minden játékos ugyanolyan kiváló, ahogy Scolari is. Semmi sem ment a tervünk szerint, de fel kell emelnünk a fejünk, az élet megy tovább" – nyilatkozta Willian.

„Hihetetlen volt, elképzelhetetlen dolog történt velünk, képtelenek leszünk ezt megmagyarázni életünk hátra lévő részében. Soha nem fogunk szavakat találni arra, hogy megmagyarázzuk ezt a helyzetet. Sosem tapasztaltam még ilyet életemben. Nem is tudom, mennyi idő alatt tudom majd túltenni magam ezzen. A fájdalmam nagy, nagyon nagy. A legfontosabb most a lelki gyógyulásunk, hogy a legjobb tudásunknak megfelelően tudjuk befejezni a világbajnokságot. Van néhány napunk pihenni és a következő meccsen gondolkodni. A legjobbat azzal tennénk magunkkal, ha megszereznénk a harmadik helyet. Ez minden, amit tehetünk" – így Fernandinho.

Rovatok