Index Vakbarát Hírportál

Uruguay lázad, az edző otthagyja a FIFA-t

2014. június 28., szombat 09:24

A Kolumbia elleni nyolcaddöntőre készülő Uruguay szövetségi kapitánya, Oscar Tabarez is beállt az eltiltott Luis Suárez mögé, és keményen nekiment a büntetést kiszabó FIFA-nak. Már  a Maracanában tartott sajtótájékoztatója elején leszögezte, nem válaszol kérdésekre, majd tizenkét perces monológot tartott. 

Tabarez szerint válogatottja egyik legjobbjából bűnbakot csináltak, mert négyhónapos eltiltást kapott, de még egy bűnbaknak is vannak jogai, ráadásul az ilyen szankcióknak megvannak a veszélyei is. 

„Már Luis harapása előtt is láttunk hasonló eseteket, ezeket teljesen máshogy ítélték meg. Nem menteni akarom őt, szerintem is meg kell büntetni. Mi is vártunk, hogy megjöjjön végre az ítélet, azonban ez az ítélet túlzó volt. Megszegte a szabályokat, de nem bűnöző" - folytatta Tabarez, aki a médiát okolta a csatár eltiltásáért.

„Ezt a döntést a médiában megjelent véleményekre alapozva hozták meg. Az újságírók minden egyes sajtótájékoztatón felhozták a témát, nem tudom, milyen nemzetiségűek voltak, de mind angolul beszélt" - szólt oda az angol médiának. Már az eset után több uruguayi játékos is jelezte, hogy az angol lapok fújják fel az egész balhét. 

Tabarez azt is bejelentette, hogy a FIFA-nál betöltött összes tisztségéről lemond, eddig a szervezet stratégiai és technikai bizottságának volt tagja. „Nem jó ötlet egy olyan szervezetben szerepet vállalni, melynek tagjai meghozták ezt a döntést". 

„Az uruguayi szurkolóknak is szeretnék üzenni, tudjuk, hogy mennyire bánt titeket az, ami történt, és mi is lázadni akarunk, ezért a Kolumbia elleni szombati meccsen keményebben fogunk harcolni, mint valaha" - tette hozzá az edző. 

Rovatok