Index Vakbarát Hírportál

Kiirtott esőerdővel szurkol Angliának egy fogadóiroda

2014. június 8., vasárnap 14:26

Elképesztő reklámfogással állt elő az angol Paddy Power fogadóiroda, amely egy amazonasi esőerdő egy részét kivágatta, hogy a fáktól megtisztított terület a C'mon England PP - Hajrá Anglia és a cég rövidítését (PP) adja ki.

A kép először a PP twitterén jelent meg, de az óriási felháborodás ellenére sem cáfolatot, sem más egyéb közleményt nem adtak még ki. Ugyanakkor a Gizmodo talált egy azóta törölt üzenetet, melyben a cég egy felháborodott üzenetre a következő szöveggel reagált: „Nem is vágtunk ki olyan sokat!”

A kiirtott területről több szögből is készültek felvételek, melyek azt támasztják alá, hogy nem manipulált képekről van szó.

Get behind Roy's Boys! #BrazilNuts pic.twitter.com/iGwT86Jyrb

— Paddy Power (@paddypower) June 7, 2014

A hatalmas felháborodás után a cég saját blogján magyarázta meg a reklámfogást, melyből kiderül, hogy bár valóban egy brazil esőerdőbe vágták a mintát, valójában egyetlen fában sem keletkezett kár. Méghozzá úgy, hogy 1,5 millió fát és a teljes domborzatot digitalizálták egy programmal, majd abban távolították el a növényeket, hogy megkapják a feliratot. Az erdő egyébként Manaustól 85 km-re van, és a helikopter ablakát is csak utólag tették rá a fotóra.

Nem ez az első eset, hogy a Paddy Power egy kampánya rosszul sül el - márciusban Oscar Pistorius, a barátnője meggyilkolásával vádolt műlábú futó tárgyalására lehetett náluk fogadni - ehhez az Oscar-díjhoz hasonlóan ábrázolták a sportolót, és pénzvisszafizetést ígértek, amennyiben a bíróság „futni hagyja.”

Rovatok