Index Vakbarát Hírportál

Pogba: Ez életem pillanata

2014. június 30., hétfő 22:27

A franciák 2-0-ra legyőzték Nigériát a világbajnokság nyolcaddöntőjében, és az első gól szerzője, a meccs emberének választott Paul Pogba kicsattant az örömtől.

„Nem találok szavakat, hogy leírjam a boldogságom. Érzem, hogy az egész ország mögöttünk áll, és a gólom felszabadított nemcsak bennünket, hanem a szurkolókat is. Életem legnagyobb pillanata volt ez a gól, hiszen egy nagyon fontos meccsen értem el, és ezzel bent vagyunk a nyolc között.”

A szövetségi kapitány, Didier Deschamps azt mondta, nagyon büszke csapatára, mert a hatvanadik perc után nem hagytak esélyt. Hisz abban, hogy nem nyolc között lesz a végállomásuk. A negyeddöntőben, pénteken hattól a németek várnak rájuk, akik hosszabbításban verték Algériát (2-1).

Blaise Matuidi így értékelt: "nem volt egyszerű meccs, de nem is számítottunk egyszerűre. Feszültek voltunk, akkor könnyebbültünk meg, amikor az első gól bement. Ukrajna pótselejtezős legyőzése óta erre készültünk, és még megyünk tovább, hogy valami nagyot alkossunk."

Yohan Cabaye arról beszélt, hogy türelmesen vártak az ellenfél hibájára, amit Enyeama kapus el is követett.

Griezmann elmesélte, hogy nem ért a labdához a második gól előtt, nem róla, hanem a védőről pattant be.

„Emlékszem, 1998-ban micsoda őrjöngést váltott ki a csapat az utcákon, a tereken, ahogy ment előre. Hét éves voltam, de tisztán megvannak ezek a képek előttem. Remélem, most is buliznak egy nagyot otthon."

Rovatok