Index Vakbarát Hírportál

Prandelli: Megérdemelten kaptunk ki

2014. június 20., péntek 22:19 | aznap frissítve

Elismerte Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya, hogy teljes joggal kaptak ki Costa Ricától a csoportkör második fordulójában (1-0).

„Ez egy olyan vereség volt, amelynél Costa Rica sokkal agresszívabb és harcosabb volt. Már az elején tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ez a csoport, de bíznunk kell a továbbjutásban az utolsó, Uruguay elleni meccsen. Azt hittük, hogy megvan a jó harmadik középpályásunk, ez nem így volt. Ha betaláltunk volna, talán másképp alakul a mérkőzés, de megérdemelten kaptunk ki. Nem tudom, hogy felületesek voltunk-e, de ha így volt, az hatalmas hibának bizonyult. A játékosok minden erejüket beleadva futottak és mindent kiadtak magukból, amit ilyen körülmények között csak tudtak.

Volt egy tervünk, de Costa Rica okosan lezárt minden csatornát, ahol passzolni tudtunk volna. Hogy félünk-e? Nem, csak fel kell töltődnünk” - mondta az olasz szövetségi kapitány.

A Costa Rica-i válogatottat irányító Jorge Luis Pinto szerint remek mérkőzésen egy remek csapatot győztek le, de teljesen megérdemelten. „Pont a legjobbkor jött a gól. Egy legendás csapat ellen játszottunk és büszkévé tettük az országot. De tovább akarunk menni, hogy még büszkébbek lehessenek. Nem könnyű Olaszország ellen játszani, de a védelmünk csodás volt. A meccs után viszont Istennek köszöntem meg ezt a lehetőséget, amihez jutottunk.” Pinto azt is megmondta, hogy innentől a cél a csoport első helye, bár azt nehéz lesz megszerezni a kemény Anglia ellen.

Rovatok