Index Vakbarát Hírportál

Robben: Bocsánat, műesés volt

2014. június 29., vasárnap 21:58

Hollandia 2-1-gyel ejtette ki Mexikót úgy, hogy a 93. percben a játékvezető 11-est adott Arjen Robben látványos esésért. A csatár a meccs után már szégyellte magát, de nem emiatt.

Ha az nem volt 11-es, akkor mi? Elnézést kell kérnem, ami a végén volt, az büntetőt ért, de az első féldőben műesés volt az enyém. Nagy hülyeség volt, nem kellett volna azt csinálnom.

A csatár azt is elmondta, hogy miért hagyta, hogy Klaas-Jan Huntelaar végezze el helyette a tizenegyest. „Általában simán elvállalom a büntetőket, de most én voltam az, akit buktattak. Úgy éreztem, kényelmesebb, ha Huntelaar használja ki. Ez az ő pillanata volt, megérdemelte. Majdnem sírtam az érzelmeimtől. Nagyon erős érzések leptek el. Együtt harcolva akartuk ezt a győzelmet. Nagyon büszke vagyok."

„Arjen kezében volt a labda, és megkérdezte, akarom-e? Persze, elvettem tőle, és már meg is volt az ötletem, hogyan mehetne be. Mostanában hagytam ki büntetőt, így eléggé izgultam. Nem voltam akkor elég tökös, hogy berúgjam. De most bement, fantasztikus volt" – mondta Huntelaar, aki egy gólpasszt is adott Wesley Sneijdernek.

„Amikor láttam a csapat szellemiségét és a fizikai állapotát, meg voltam győződve arról, hogy nyerünk. Fittebbek és harcosabbak voltunk a zárószakaszban, és az ivószünetből is szerencsésen jöttünk ki. Akkor döntöttem a B terv mellett, és mentett meg minket, ahogy Észtország ellen is a selejtezőben" – utalt arra Louis van Gaal, hogy 4-3-3-as formációra álltak át. „Azt vártam, hogy jobban bírják a mexikóiak a hőséget, de nem így lett. Senki sem tudja elképzelni, mit jelent futballozni ilyen körülmények között."

A szövetségi kapitány úgy érzi, megérdemelték a győzelmet és a 11-est is. „Már az első félidőben kaphatott volna büntetőt Robben. Kétszer is felrúgták, elég tisztán mutatták a képek" - mondott ellent ezzel játékosa bocsánatkérésének.

Rovatok