Index Vakbarát Hírportál

Rooney, Hart: Bocsánat, Anglia

2014. június 21., szombat 22:54

Angliával 1958-ban esett meg utoljára az a szégyen, hogy már a csoportkörben kiestek a futball-világbajnokságon. A két vereséggel most is kieső válogatott két játékosa, Wayne Rooney és Joe Hart is elnézést kért a szurkolóktól a rossz eredmény miatt.

Anglia Olaszországtól és Uruguaytól is 2-1-re kapott ki, és bármit is játszik majd utolsó meccsén Costa Ricával, már biztosan kiesett. Kedden a meccs után azonnal haza is megy majd a válogatott Belo Horizonte-ból.

„Természetesen fáj, hogy kiestünk, ez nagyon kemény, és még nagyon hosszú pár nap van előttünk. Mi csak ki akarunk menni és megnyerni az utolsó meccsünket kedden, de most nem érezzük túl jól magunkat.

„A szurkolók csodálatosak velünk. Nagyon hosszú utat tettek meg, nem is volt egyszerű ide eljutni. Akik otthon maradtak, ők is későig fent voltak, hogy nézzék a meccseket, a gyerekek sem aludtak, és mi nagyon hálásak vagyunk azokért az erőfeszítésekért, amelyeket tettek értünk, és nagyon sajnáljuk, hogy nem megyünk tovább. Az életünket szenteltük ezért a tornáért, de szerencsétlenségünkre nem voltunk sikeresek, de remélhetőleg a jövőben olyat is teszünk, ami miatt mosolyogni is lehet."

Rooney előző két vb-jén nem tudott gólt rúgni, de ez most sikerült. Uruguaynak talált be, azzal lett 1-1. „Szép volt gólt lőni a vb-n, de végül ez semmit sem jelentett, mert kiestünk, és Anglia nemcsak Wayne Rooney-ról szól."

Joe Hart kapus is csatlakozott Rooney-hoz a sajnálkozásban, neki is ez a vb volt karrierjének mélypontja. "Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek megváltoztatták a munkarendjüket miattunk, a gyerekek is inkább minket néztek, mint aludtak. Nagyon sokat jelentett ez nekünk, de mi csak elnézést kérhetünk, hogy nem jutottunk tovább a tornán."

„Semmi sem maradt bennünk a páláyn, mindent kiadtunk a győzelemért, de amikor szükséges lett volna, ez nem volt elég. Nagyon furcsa üresség van most bennem. Mindent erre a versenyre tettem, de ez most kegyetlen helyzet teljesen kizsigerelt" – mondta Hart.

Rovatok