Index Vakbarát Hírportál

Schweinsteigerre vadásztak, de hiába

2014. július 14., hétfő 14:02

A német válogatott ütköző középpályása, Bastian Schweinsteiger mindig és mindenhol ott van a pályán. A világbajnoki döntőben Joachim Löw szerint is erőn felül teljesített a válogatott iramdiktálójának nevezett játékosa. Csoda, hogy végig tudta játszani a mérkőzést, és az is, hogy nem állítottak róla ki senkit.

A világbajnoki döntő úgy ért véget, hogy Schweinsteigert letarolták, és egy kupac játékos alól elől került elő. A német játékos valószínűleg be is sokallt volna, ha nem fújják le a meccset, mert folyamatosan jöttek ellene a szabálytalanságok.

Sergio Agüero ütközött Schweinsteigerrel

A legdurvább és a leglátványosabb faultot Sergio Agüero követte el ellene, a 109. percben ugrottak fel fejelni. A levegőben az argentin behúzott egyet Schweinsteigernek, akinek fel is repedt a bőre a szeme alatt, vérző fejjel le is kellett mennie a pályáról. Agüerót ezért minimum sárga lappal kellett volna büntetni, de Nicola Rizzoli nem tette. Agüerónak ez lett volna a második lapja, a bíró valószínűleg nem akart így belenyúlni a meccsbe.

Rizzoli Mascheranónak is mutathatott volna második sárgát, ő is már a hosszabbításban csúszott be szabálytalanul Schweinsteigernek, a 107. percben pedig Bigliával közösen intézték el a németet. A 95. percben Palacio is veszélyeztette magas láb miatt fújtak ellene, fejbe rúgta Schweinsteigert, aki talán túl mélyre hajolt.

Azért Schweinsteiger ütköző játékstílusában is benne van a hiba, egy sárga lapot kapott, és a meccs végén akár neki is kioszthatták volna a másodikat, mikor Messinek becsúszott. A szabálytalan szerelés neki fájt jobban, a földön maradt, úgy kellett összekaparni, hogy Messi el tudja lőni a szabadot.

Rovatok