Index Vakbarát Hírportál

Egy újabb meccset buktunk, na és?

2014. július 13., vasárnap 09:07

A brazil válogatott két legutóbbi meccsét elvesztette, és tíz gólt kapott a hazai rendezésű világbajnokság végén, a szurkolók valószínűleg már most elkergetnék Luis Felipe Scolarit, de a brazil szövetség csak a vb után dönt a sorsáról. 

„Nem zártuk valami jól a világbajnokságot. Arra számítottunk, hogy kiegyenlített mérkőzés lesz, de hamar kaptunk egy gólt, és odalett az egyensúly. Nem hiszem, hogy rosszul játszottunk volna, a játékosok megérdemlik az elismerést. A csapat harcolt, összeszedte magát, voltak helyzeteink" - értékelt az edző.

Arról nem beszélt, hogy a védelem, David Luizzal az élen riasztóan gyenge volt, a második holland gólnál Blindnek arra is volt ideje, hogy lekezelje, igazítsa a labdát a brazil tizenhatoson belül, annyira egyedül hagyták. Willian és Luiz Gustavo értékelhetetlen volt, Jo pedig annyit ért elől, mint Fred, azaz semmit. 

„Majd a brazil futballszövetség elnöke dönt arról, hogy mi lesz a sorsom. Megegyeztünk korábban, hogy csak a torna után lesz döntés. Összeállítjuk a jelentésünket, benyújtjuk, aztán meglátjuk, mi lesz. Elvesztettünk még egy meccset, de az élet megy tovább" - mondta az edző, akinek a marasztalása azért elég valószínűtlen. 

„Nem nyújtottunk különösen jó teljesítményt, de a céljainkat elértük. A legjobb négyben végeztünk, ezért nem hiszem, hogy kritizálni kellene a válogatottat" - próbálta játékosairól levenni a terhet. 

A braziloknak egyetlen igazán jó meccsük volt a tornán, amikor a negyeddöntőben megverték Kolumbiát, ott is főleg az első félidőben játszottak úgy, ahogy azt tőlük elvárták, igaz, a vége így is szoros lett. Chile ellen a nyolcaddöntőben majdnem kiestek, a 119. percben a chileiek a lécet találták el a hosszabbításban, az elődöntőben pedig jött az 1-7, a németek elleni teljes összeomlás.

Rovatok