Index Vakbarát Hírportál

Scolarit kirúgták, már nem a brazilok edzője

2014. július 14., hétfő 08:51

A brazil média szerint az ország futballszövetsége hétfőn úgy döntött, hogy Luiz Felipe Scolari nem maradhat a válogatott szövetségi kapitánya, miután csak a negyedik helyet érték el a hazai rendezésű vb-n, és kétszer is nagy pofonba szaladtak bele. A hírt úgy találja a szövetség, hogy a szakember lemondott. 

A brazilok a válogatott történetének legsúlyosabb verését szenvedték az elődöntőben, a németek 7-1-re nyertek, ezután a bronzmeccsen Hollandia 3-0-ra verte meg Brazíliát. 

Scolari a bronzmérkőzés után azt mondta, elkészítik a jelentésüket, a sorsukról majd a brazil szövetség fog dönteni a világbajnokság után, ebben egyeztek meg korábban. 

A hatvanöt éves szakember 2012 óta irányította a brazilokat, megnyerte a Konföderációs Kupát a csapattal tavaly nyáron. Másodjára kapta meg a válogatottat, 2002-ben vele lettek világbajnokok, most viszont rengeteg kritikát kapott, a németek elleni vereség után magára vállalt a felelősséget. 

Azt még nem lehet tudni, ki lesz a brazil válogatott következő szövetségi kapitánya, Mourinhót pletykálták a napokban, a Chelsea-edző viszont közölte, 2016-ig biztosan marad az angol klubnál. 

Rovatok