Index Vakbarát Hírportál

Hivatalosan is a Barcelonáé Luis Suárez

2014. július 11., péntek 13:47

A Liverpool és a Barcelona is elismerte hivatalosan, hogy Luis Suárez, az uruguayi válogatott csatára a katalán csapathoz igazolt.

A támadót jövő héten mutatja be a Barcelona, amely 2019-ig érvényes szerződést kínált a játékosnak. A BBC értesülései szerint nagyjából 75 millió font (95 millió euró) lehet Suárez vételára. Új csapatában a válogatottban is használt 9-es mezszámot kapja majd meg – amint átesik az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatokon.

From today, we’re all following @luis16suarez. Welcome to @fcbarcelona #SuarezFCB http://t.co/tOzYobZiVN pic.twitter.com/HRwptQgTaJ

— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 11, 2014

Luis Suárez Giorgio Chilleini megharapása miatt kapott eltiltása értelmében október végéig biztosan nem játszhat majd a Barcelonában.

A Liverpool rövid közleményében sok sikert kívánt az uruguayinak, míg a csapat vezetőedzője, Brendan Rodgers hosszabban búcsúzkodott tőle, mindent köszönt neki, amit az elmúlt években tett a csapatért, de tiszteletben tartották a kérését, hogy Spanyolországban folytathassa pályafutását.

A csatár az elmúlt szezonban Cristiano Ronaldóval megosztva európai aranycipős lett 31 góllal, liverpooli karrierje alatt 133 meccsen 82 gólt szerzett.

Rovatok