Index Vakbarát Hírportál

Suareznek elment az esze, újra harapott, megúszta

2014. június 24., kedd 20:50

Luis Suarez már megint nem bírt magával, az uruguayi csatár az Olaszország elleni mérkőzés hajrájában kiakadt az őt rángató Chiellinire, és egyszerűen beleharapott ellenfele vállába.

Az olasz védő a földre zuhant a harapás helyét fájlalta, Suarez pedig a fogsorát, valószínűleg azzal akarta megetetni a bírót, hogy ütköztek (Chiellini felemelte a kezét, de nem találta el a csatárt). A mexikói Rodriguez nem látta pontosan, mi történt, ezért Suarez megúszta a kiállítást. Chiellini és az olaszok viszont tomboltak tovább, a megharapott futballista még a mezét is lehúzta a válláról, hogy megmutassa a harapásnyomokat. 

Az uruguayiak két perccel később gólt szereztek, ezzel nyerték meg 1-0-ra a mérkőzést, bejutottak a nyolcaddöntőbe, az olaszok pedig kiestek. 

„A FIFA azt akarja, hogy a nagy sztárjai játszanak a világbajnokságon, ezért úszta meg. Kíváncsi vagyok, van-e merszük videobizonyítékot használni ellene. A bíró is látta a harapásnyomokat, de nem tett semmit" - dühöngött Chiellini a mérkőzés után. 

A kérdés, mi lesz most Suarezzel, a videó alapján eltilthatnák, ha indul eljárás az ügyben. Valószínűleg fog, mert a FIFA nem sokkal a lefújás után közölte, megvizsgálják a bizonyítékokat, ez alapján fognak dönteni. A szervezet szabálya szerint akár 24 hónapos eltiltást is ki lehet szabni, de a maximum, amit egy vb-n adtak, az nyolc mérkőzéses eltiltás volt, az olasz Mauro Tassotti kapta, mert az 1994-es vb-n betörte a spanyol Luis Enrique orrát. 

Ha eltiltják, lehet, hogy nem játszhat már a világbajnokságon, attól függ, az uruguayiak meddig jutnak a tornán. A csatár eddig kétgólos a vb-n, mindkettőt Anglia ellen szerezte. 

A Liverpoolban futballozó Suareznek nem az első harapós balhéja, tavaly tíz mérkőzésre tiltották az angol Premier League-ben, mert megharapta a chelsea-s Braniszlav Ivanovicsot. Amikor még az Ajaxban játszott, akkor Otman Bakkal vállába harapott, ezért hét meccsre meszelték el.

A Barcelona és a Real Madrid is vitte volna Liverpoolból a nyáron, az újabb balhé után nem lenne meglepő, ha lemondanának róla. 

Rovatok