Index Vakbarát Hírportál

Suárez: Példakép lennék, nem rosszfiú

2014. június 27., péntek 17:16

Grant Wahl, a Sports Illustrated munkatársa készített egy hosszabb interjút Luis Suárezzel még a világbajnokság előtt, amiben az uruguayi csatár arról beszélt, hogy le akar számolni azzal, hogy mindenki rosszfiúnak könyveli el korábbi esetei miatt.

Változtatni akarok a rólam kialakult rosszfiú-képen, mert nem hiszem, hogy olyan lennék, mint ahogy ábrázolnak. Szerentém, ha ez megváltozna, mert borzasztó azt hallani és olvasni, amit rólam mondanak. A pályán néha elragadnak az indulatok, és olyat teszek, amit később megbánok. Ugyanakkor lehetőség adódik arra is, hogy tanuljon ezekből az ember. Azt hiszem, hogy tavaly nyár óta igazi példakép voltam, profi volt a hozzáállásom, és csak az lebeg a szemem előtt, hogy előre menjek és jól játsszak, bármit is mondanak rólam.

Suárez az interjúban arról is beszélt, hogy 2013 árpilisában miért harapta meg Braniszlav Ivanovicsot: „Egyrészt, a játék hevében tört ki belőlem a frusztráltság miatt. Nem ment annyira jól a játék, ezért voltam ideges. Másrészt, a pillanat törtrésze alatt reagáltam. Ami elsőre nem is tűnt akkora dolognak, hirtelen hatalmas lett, miközben nem is voltam tisztában a reakcióm mértékével és annak következményeivel.”

A Sports Illustrated még borítót is tervezett Suáreznek, amin az anyag Bite me! címmel futott volna - ez nagyjából a Kapják be! udvariasabb kifejezése angolul, amiben szerepel a harapni szó.

The cover the SI art department wanted to run. Seems appropriate now. pic.twitter.com/QbtfbQBSYq

— Mark Mravic (@MarkMravic) June 24, 2014

Rovatok