Index Vakbarát Hírportál

Hazaérkezett Suárez, Uruguay hőse

2014. június 27., péntek 08:46

José Mujica uruguayi köztársasági elnök is várta a montevideói nemzetközi repülőtéren Luis Suárezt, akit a FIFA csütörtökön a világbajnokságok történetének legsúlyosabb büntetésével sújtott, ám a gép több órát késett Brazíliából, így az államfő idő előtt hazatért, írja az MTI.

Az olasz hátvédbe, Giorgio Chiellinibe a csoportmérkőzésen beleharapó Suárezt közel ezer szurkoló várta, akik valóságos népünnepélyt rendeztek a hősnek. Amikor a késést bejelentették, átmentek arra a katonai bázisra, ahol végül leszállt a játékost és családját hozó repülőgép. A drukkerek uruguayi zászlókat és a FIFA-t bíráló transzparenseket lengettek.

Suarezt azonban nem látták, egyes hírek szerint még Brazíliában van, talán mégsem tért haza.

Az Uruguayi Labdarúgó Szövetség elnöke, Wilmar Waldéz még Rióban azt mondta, fellebbeznek a példátlan, kilenc nemzetközi mérkőzésre szóló, illetve négy hónapos eltiltás ellen. „Ez olyan, mintha a csapatunkat kizárták volna a vb-ről" – mondta ingerülten.

A kilenc válogatott meccsre szóló eltiltás alapján szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezenkívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. A Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott.

Uruguay Kolumbiával játszik majd szombaton a torna nyolcaddöntőjében.

Suarez Heroes Welcome Home fans line up Montevideo Airport Uruguay

Rovatok